Androidovosamsungový týždeň

Nie, dnes už nezačneme hokejom. Tých strieborných pánov máte určite napozeraných a načítaných dosť. Dnes sa budeme venovať, výnimočne, mobilom.

Operátori zrejme ešte fandia, takže sa činila iba magenta. Aj to nenápadne - rozšírením svojej ponuky o LG Optimus L7. Kto mal zálusk na tohto fešáckeho Kórejca určite musel konať rýchlo - po dvoch dňoch jeho cena stúpla takmer o 50 eur. Ktovie, možno kvôli cenám ropy na rotterdamskej burze, možno z rozmaru operátora, prípadne iba ako jasná demonštrácia príslovia "kto zaváha, nežerie".

A teraz trochu zelených panáčikov. Kľud, nemyslíme polišov, ale Android. V tomto prípade ten štvorkový. A bohužiaľ, svojmu číselnému označeniu zostal verný tiež v hitparáde obľúbenosti. Tej jasne dominuje Gingerbread, zato novinka s kódovým menom ICS má iba necelých päť percent podielu na trhu, takže zaujala spolu s fínskymi hokejistami krásne štvrté miesto. Vidíte, ten hokej v nás rezonuje stále.

Samotní výrobcovia sa do "ruskej zmrzliny" akosi nehrnú, hoci na tú balkánsku vidím rady denno denne. V čakárni je hneď niekoľko modelov, HTC aspoň zverejnilo harmonogram kedy a kto. Najbližšie sa začne s hromadnou aktualizáciou OS už v júni. Dovtedy sa musí Google uspokojiť s pocitom, že z desiatich smartfónov je šesť v moci jeho Androidu, dva požehnalo Jablko a o ten zbytok sa delia zhasnuté hviezdy Symbian a Windows Mobile. Holt, časy sa menia.

Máj síce ešte neskončil, ale už tu máme prehľad telefónov, ktoré vám najviac stali za dranie prstov na klávesnici. Stále vládne HTC Evo DDD, zrejme doteraz ryžuje zo svojej, svojho času veľmi výhodnej ceny. Xperia Play je skokan mesiaca a Galaxy S II zárukou stabilnej pozície.

Popularite spomínanej Xperie ale určite nepridá prekvapivý fakt, že Sony z neznámych dôvodov stoplo jej plánovaný update na Android 4.0.

Až rok trvalo, kým Google od prvého prehlásenia o akvizícií prevzal Motorolu aj oficiálne. V každom prípade gratulujeme. Keby išlo o slovenskú spoločnosť, tak sa ešte len v roku 2014 dozvieme, že zmluvu zabudla poštárka v košíku svojej Liberty, prípadne ju skartovali spolu s osemsmerovkami pána riaditeľa.

Matúš bol v uplynulých dňoch kráľ. Dobre, kráľom je vraj Patrik Vrbovský, ale náš tester bol kráľom mobilným. Veď mať v rukách asi najočakávanejší telefón tohto roka už zopár týždňov pred oficiálnym uvedení na trh, je určite kráľovská pocta. Vy si teda môžete prečítať jednu z prvých exkluzívnych recenzií Samsungu Galaxy S III. Pozor, nedajte sa zmiasť až piatimi nevýhodami, kdežto taká Nokiácka

Asha za stovku ich má iba štyri. To viete, v dubajskom hoteli by vám vadila aj absencia zlata na vodovodnej batérií, zatiaľ čo v slovenskom kempe by stačila aj teplá voda z hadice. Pozadu nezostal ani vedúci, tentokrát si vzal na mušku svoju obľúbenú problematiku kvality fotografie. Ulica, ulica, Rišo, karta, povala, povala...cvak, cvak, cvak. Z fotosúboja vyšiel víťazne práve kórejský topmodel, HTC One X skončilo posledné. Vlastne druhé, strieborné. A zase ten hokej!

Od tretieho pokusu Samsungu o mobilnú revolúciu sa však veľmi nevzdialime. Ba, naopak, priblížime. Tak tesne, že tento aktuálne asi najlepší telefón na trhu, môže byť onedlho práve váš. Nie, žiadne priblblé súťažné otázky ani audiotextové čísla za dve eurá za minútu. Táto súťaž je výnimočná v tom, že už samotnou účasťou získate - stačí sa prihlásiť na odber jediného magazínu, ktorý spätne nezrecyklujete v kadibúdke, magazínu Riview.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu