Google oficiálne získal Motorolu

Pred necelým rokom ohlásil Google a výrobca mobilných telefónov Motorola Mobility, že sa dohodli na spoločnej akvizícii. Čakalo sa iba na odobrenie zainteresovaných inštitúcií. V utorok 22. mája 2012 spoločnosti oficiálne oznámili, že dostali posledný potrebný súhlas a už nič nestojí v ceste ich spojeniu.

Prečítajte si: Google kupuje Motorolu (15. 8. 2011)

Obchod v hodnote 12,5 miliardy amerických dolárov tak došiel do úspešného konca. Motorola Mobility bude aj po zlúčení obidvoch spoločností pôsobiť ako samostatný podnikateľský subjekt. Google týmto obchodom získal aj veľké množstvo patentov, ktorými môže konkurencii v budúcnosti znepríjemniť život.

Poznáme aj meno nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Dennis Woodside. Bývalý CEO Sanjay Jha bude aj naďalej s firmou Google spolupracovať na hladkom priebehu všetkých zmien.

Motorola je veľká americká technologická spoločnosť, ktorá má za sebou viac než 80 rokov pôsobenia a priniesla za ten čas na trh množstvo inovácií, vrátane prvého mobilného telefónu. Motorolu Dyna TAC predstavila verejnosti v apríli 1973.

Prvý komerčný "vreckový" mobilný telefón bola v roku 1983 Motorola Dyna TAC 8000X. Vážila 794 gramov a pre zákazníkov bola dostupná od roku 1984.

Obidve spoločnosti si od akvizície sľubujú posilnenie pozície na trhu. Operačný systém Android zostane aj naďalej otvorenou platformou, ktorá bude bezplatne dostupná aj pre ostatných výrobcov.

Zdroj: googleblog.blogspot.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 23.05.2012 - 14:20

len tak dalej google ! :)

Celá diskusia 1 príspevok