Samsung Omnia M (Samsung GT-I8350)

Smartfón strednej triedy s OS Windows Phone, 4'' VWGA Super AMOLED displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom a štandardnou výbavou.

Základné parametre:

OS: Windows Phone Windows Phone 7.5

procesor: 1 GHz

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPA

rozmery: 122 x 64 x 11 mm,

hmotnosť: 119 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 480 x 800 b., uhlopriečka 4'' (102 mm)

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, LED blesk, autofókus, tlačidlo spúšte, nahrávanie HD videí (1 280 x 720, 30 fps),

predná kamera: VGA

pamäť: pamäť 384 MB RAM + 4 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 1 500 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q2 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pamäťové karty, HDMI, DLNA, pravdepodobne FM rádio,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Novinka z dieľne Samsungu prichádza s operačným systémom Windows Phone 7.5 a patrí do kategórie strednej triedy smartfónov, čomu zodpovedá aj písmeno M v názve zariadenia.

Klasický dizajn dotykových telefónov nájdeme aj u Samsungu Omnia M. Predná strana patrí Super AMOLED displeju so 4-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 480 x 800 bodov, ktorý je pre windows telefóny štandardom. V jeho hornej stene je umiestnená predná VGA kamera na videohovory, prípadne autoportréty. Dole nechýba jedno hardvérové tlačidlo s logom Windows, ktoré poslúži na návrat na domácu obrazovku z menu, ale aj na rozsvietenie displeja. Vzadu je 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, videá nahráva v HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Poteší spúšť fotoaparátu v pravom boku telefónu.

Operačná pamäť RAM má veľkosť iba 384 MB, no pre operačný systém Windows Phone to nie je prekážkou. Vnútorná 4 GB kapacita telefónu bohužiaľ, tak ako je u WP zvykom, nepodporuje pamäťové karty. Na uloženie multimediálnych súborov a dát poslúži cloudové úložisko SkyDrive s 25 GB voľného priestoru. Medzi špecifikáciami nájdeme klasickú výbavu dnešných smartfónov: Wi-Fi, GPS, rýchlu dátovú sieť HSPA i audiokonektor na pripojenie vlastných slúchadiel.

Používatelia v mobilnom telefóne nájdu aj predinštalovaný softvér od Samsungu - People Hub, Music Hub, ChatON, službu Samsung AllShare i Xbox Live.

Samsung Omnia M sa začne predávať najskôr v Európe, neskôr sa globálne rozšíri na ďalšie trhy. Cena nebola zatiaľ zverejnená, no vzhľadom na výbavu sa dá predpokladať, že nebude veľmi vysoká.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu