Eset Mobile Security: viac než len antvírus

V obchode s aplikáciami Google Play je dostupná aplikácia Eset Mobile Security s novým používateľským rozhraním. Najnovšia verzia môže byť nainštalovaná aj na tabletoch a je lokalizovaná do 25-tich jazykov, vrátane slovenčiny.

O aplikácii Eset Mobile Security pre platformu Android sme vás informovali už v marci tohto roka. Výrobca bezpečnostného softvéru na veľtrhu MWC v Barcelone predstavil svoj nový produkt aj pre androidy.

Eset Mobile SecrityPrečítajte: Eset Mobile Security aj pre Android (6. 3. 2012)

Medzi kľúčové vlastnosti produktu patrí:

- detekcia hrozieb

- systém nástrojov Anti-Theft: GPS lokalizácia, vzdialené zablokovanie a mazanie, SIM Matching (zoznam dôveryhodných SIM kariet)

- SMS / MMS antispam

- blokovanie hovorov

- dôveryhodný priateľ

- bezpečnostný audit s integrovaným Správcom úloh

- ochrana pred odinštaláciou

Eset ponúka ochranu pre tri operačné systémy - Symbian, Windows Mobile a Android. Bezplatnú 30-dňovú skúšobnú verziu aplikácie si môžete stiahnuť do svojich zariadení (s verziou 2.0 a vyššou) cez Google Play v mobilnom zariadení alebo cez jeho webové rozhranie.

Link na stiahnutie: play.google.com

Pre ostatné operačné systémy si softvér môžete stiahnuť zo stránky výrobcu.

Aplikácia bola od februára dostupná na stiahnutie cez webovú stránku spoločnosti Eset. Skúsenosti používateľov však nie sú iba pozitívne. Niekoľko z nich upozorňuje na vyššie zaťaženie systému, čo sa prejavovalo jeho spomalením. Pre jednojadrový procesor údajne takmer nevyhovujúce. No sú aj používatelia, ktorí nezaznamenali žiadne problémy ani zahlcovanie systému či jeho spomalenie.

Vyskúšali ste už bezpečnostný softvér od Esetu na svojich smartfónoch? Aké sú vaše skúsenosti? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

BeJay 03.05.2012 - 15:17

Keď som ho mal na skúšku nainštalovaný na HTC Desire Z, fungoval dosť spomalene aj s celým systémom. Určite ma na tom zásluhu slabšie CPU tak to beriem s rezervou. Avšak ja osobne nevidím význam dávať do mobilu antivírus, denne pripájam mobil k NB a tam mi robí automatickú kontrolu rýchlejšie a bez zbytočného spomalenia. Aj keď do svojej Nokie by som to určite nedal, jednak by ju to asi zložilo "na lopatky" s RAMkou /si osobne myslím/, zas na net veľa nechodím, cez mobil nesťahujem žiadne súbory ako hudbu, filmy, videá...maximálne .pdf z mailov a aplikácie bežiace na pozadí nemám rád. Ale kto sa denne hrajká s mobilom, sťahuje kraviny a kadejaké súbory, tak nech si to dá a vyskúša - myslím že to platí hlavne pre Android.

Dejvo03.05.2012 - 16:19 Trvalý odkaz

Vyskúšal som Eset na svojom Samsung Galaxy SII a nezaznamenal som nejaké spomalenie. Tak som bol spokojný, s tým, že si aktivujem full verziu. Ale spomalenie prišlo, asi po 3-4 dňoch. A bolo docela výrazné. Takže som sa vrátil k Avastu.

Michal03.05.2012 - 17:35 Trvalý odkaz

Ja som mal Eset ešte na Xperii X8. Tam som naozaj nic nezaznamenal...keby si neprecitam, ani neviem :D
Momentálně mám Avast.

suto12303.05.2012 - 18:52 Trvalý odkaz

Používam ESET okrem pc aj v SE Xperia neo od januára, ide bez problémov...

Celá diskusia 4 príspevky