Google Sync pre BlackBerry končí

V rámci "jarného upratovania" zrušil Google niekoľko svojich služieb. Medzi tie, ktoré vyhodnotil ako nepotrebné, patrí Google Sync pre BlackBerry a mobilná verzia komunikačnej služby Gtalk.

Používate Google Sync na synchronizáciu svojho BlackBerry s Google účtom? Do 1. júna 2012 budete musieť prejsť na inú službu. Podľa Google ju využíva málo klientov, preto sa rozhodol túto službu ďalej neposkytovať.

V budúcnosti odporúča prejsť na softvér, ktorý poskytuje RIM - BlackBerry Internet Service (BIS) alebo Google Apps Connector pre BlackBerry Enterprise Server. Cez tieto produkty môžu používatelia synchronizovať nielen svoje kontakty a kalendár, ale aj e-maily.

Ďalšou súčasťou upratovania je vypnutie mobilnej webovej aplikácie Google Talk. Pre tých, čo chcú túto formu komunikácie aj naďalej využívať, odporúča firma natívnu aplikáciu Talk pre operačný systém Android alebo pre ostatné operačné systémy prejsť na akúkoľvek inú kompatibilnú aplikáciu.

Po naťukaní adresy m.google.com do prehliadača v mobilnom telefóne sa Gtalk medzi ponúkanými službami už neobjavuje. Väčšina majiteľov smartfónov, z ktorých je veľká časť s operačným systémom Android, pravdepodobne používa aplikáciu Talk, ktorú nájdu v telefóne už pri jeho zakúpení. Aj v redakcii sme na túto aplikáciu zvyknutí a zjednodušuje nám komunikáciu medzi redaktormi.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: googleblog.blogspot.com

Diskusia k článku:

huje® 23.04.2012 - 01:46

Sú to Brzdy. Ako keby sa v MS rozhodli zrušiť MS exchange, alebo by sa rozhodli obmedziť Skype mob. klienta len na Nokia telefóny a ostatných by odkázali na iné služby. Ach jaj.

Celá diskusia 1 príspevok