Dostupná aktualizácia Nokia Belle FP1

Majitelia smartfónov Nokia 603, 700 a 701 dostávajú v týchto dňoch na svoje zariadenia oznámenie o dostupnosti nového softvéru Nokia Belle Feature Pack 1.

Aktualizácia s číselným označením 112.010.1404 prináša niekoľko vylepšení a opráv. Systém je svižnejší, objavili sa menšie kozmetické úpravy v grafike. Pribudla aplikácia Správa operátora, v položke Pripojenie môže používateľ samostatne sledovať mobilné dáta a zmenou prešiel aj webový prehlidač.

Nájdeme vylepšený multitasking, niekoľko nových widgetov a kto neaktualizoval Nokia Mapy a kancelárske aplikácie z balíka Microsoft Office už skôr, objaví ich v menu teraz, po inštalácii updatu.

Svoje postrehy nám poslal aj čitateľ Pauli. Okrem pozitívnych ohlasov sa kriticky vyjadril k prehliadaču. Prekáža mu nové menu, ktoré už neobsahuje ikony, ale iba zoznam. Menu telefónu usporiadané do priečinkou sa po nahraní nového softvéru rozhádzalo a priečinky zmizli. Jeho 701-ka má po aktualizácii problém aj so spúšťaním fotoaparátu stlačením spúšte. Telefón sa vtedy vo väčšine prípadov reštartuje. Naša redakčná Nokia 700 také problémy nemá.

Aktualizácia je dostupná nielen po pripojení telefónu k počítaču cez softvér Ovi Suite, ale aj priamo z mobilného telefónu cez službu OTA. Veľkosť súboru je približne 255 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame pri používaní malého dátového balíka operátora pripojenie cez WI-Fi.

Nokia chystá aktualizáciu aj pre staršie modely so softvérom Nokia Belle. Presný dátum nie je zatiaľ známy.

Diskusia k článku:

Marko 13.04.2012 - 11:43

Mne to stiahlo iba 25MB - a aka je ta zmena vo webovom prehliadaci konkretne ?

OM13.04.2012 - 15:05 Trvalý odkaz

25MB je OK. Prehliadac by mal podporovat HTML5

Celá diskusia 2 príspevky