Na šibačku iba s Pradou vo vačku

96 hodín voľna a k tomu deň legálneho násilia na ženách, nenápadne skrytého pod rúško Veľkej noci. Aj tak by sa dal charakterizovať záver začiatku apríla, ktorý nezostal nepovšimnutý ani na mobilnom trhu.

Môžeme začať štatistikou, ktorá sa tentokrát týka všetkých troch operátorov. Každý ju však vníma inak a minimálne dvoch teší ešte menej než černocha nové lyže. Celkovo hovoríme o 446-tisícoch zákazníkoch, ktorí dostali chuť na takú menšiu GSM neveru. Najmenej sexi pre mobilných utečencov je magenta, potom nasleduje citrus a s výrazným náskokom z kategórie "wau" s prehľadom vyhráva kyslík. Pochopiteľne, ten totiž už dlhodobo stavia svoje úspechy hlavne na zákazníkoch, ktorí chcú volať lacnejšie a pre pár centov sú ochotní zabudnúť na roky harmonického okrádania. Ale radím nezaspať na vavrínoch, tí dvaja oranžovo-ružoví stále, stále kujú zaujímavé pikle.

Magenta nasadzuje na konkurenciu zbrane hromadného ničenia, medzi ktoré patrí aj GGG s nadstavbou HSPA+. Tá konečne zavítala do rodiska obľúbeného dvojvrstvového kúska papiera pre všetkých bez rozdielu. Aby to však nemal ružový operátor také ružové, v piatok mu začala jeho rýchla sieť ľudovo povedané haprovať, čo sa však promptne vyriešilo prepojením modrého káblika s tým červeným.

Kórejská spoločnosť Hyundai, to nie sú len autá, ale aj strojárstvo, chémia, lode a nami milovaná elektronika. Tablet za 85 eur môže byť v "noname" čínskej konkurencii celkom slušnou alternatívou za niečo "značkovejšie".

Pre začiatok mesiaca je typický rebríček najpopulárnejších fónov na prajsmánii. Už druhý mesiac vás zaujíma najviac HTC Evo DDD, keďže ide o jeden z mála vybavených telefónov, ktorý urobil výrazný masaker so svojou cenovkou. 3D zrejme nie je pre plebejcov také lákadlo, ako páni z Taiwanu predpokladali.

Odkedy niekto múdry implementoval šošovku fotoaparátu do mobilného telefónu sa veľa zmenilo. Napríklad to, že už nemusíte chodiť s otrčeným mobilom a ukazovať svoje fotky priateľom. Postačí taký Instagram. Doteraz populárna iOS aplikácia na úpravu fotiek a ich následne zdieľanie sa dočkala androidovej verzie. A že to nebol iba výstrel do prázdna, dosvedčuje milión stiahnutí za 24 hodín. AJ vedúci bol jedným z nich, hoci sa po pár pokusoch rýchlo vrátil k jeho obľúbenej pixlr-o-matic. Štvorcové výrezy z fotiek nemusí prijať každý. Najmä, ak ide o kompozičného pedanta.

Podobné číslo by určite rado videlo Sony pri štatistike aktualizácií svojich mašiniek na štvrtý Android. Najvyšší čas, inak nedobehne konkurenciu ani keby cúvala.

Ideálnym telefónom na veľkonočnú šibačku a oblievačku by mohol byť gýčovo pomenovaný Evolve Predator 2.0. Voda, mráz, nárazy ani hic ho nedokážu rozhodiť, bonusom je funkcia vysielačky. "Tu orol, tu orol, počujete ma? Prepínam..."

Aby neboli všetky infošky zaručene zaručené, mámu tu jednu novinku s otáznikom na konci. Piaty ajfón vraj príde v júni, bude tenší a obdarený väčším displejom. Uznávame, podobných kačíc tu už bolo niekoľko a táto je navyše z Poľska. Naši severní susedia vedia predsa všetko riadne osoliť.

Asha, Asha, bola chvíľu nasha. Teda, skôr Matúšova, ktorý po dlhšej dobe opäť osedlal telefón aj pre bežného smrteľníka s bežným príjmom v národnom hospodárstve. Výsledkom boli štyri plusy a štyri mínusy, čoho výsledkom je vlastne pekná nula za sto eur aj niečo.

Model z úplne opačného konca trhu si omákol vedúci a keby nebol ženatý, tak na tretie LG s logovaním talianskej módnej značky Prada, určite nejakú tú zlatokopku zbalí. Decentný dizajn je ako stvorený pre solventnú klientelu, ktorá päť stoviek za pomerne štandardne vybavený fón určite obetuje bez mihnutia oka. Ale on si nedal povedať. Teraz namiesto oblievania kamošiek musí trčať doma a rozdávať veľkonočné vajcia.

Príjemné prežitie sviatkov jari s obvyklou dávkou zábavy praje redakcia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu