Nokia Mapy Suite 2.0 pre OS Belle

Nokia prináša Nokia Maps Suite vo vylepšenej verzii 2.0 aj pre platformu Nokia Belle. Tie sú momentálne bezplatne dostupné v Nokia Obchode s aplikáciami.

Hlavnou novinkou je widget nazývaný Miesta neďaleko. Priamo na ploche uvidíte výrez z mapy s vašou aktuálnou polohou a zoznamom miest, ktoré sa vo vašom okolí nachádzaj. Ide napríklad o reštaurácie, bankomaty, čerpacie stanice a pod.

Druhou novinkou je aplikácia Verejná doprava. Táto aplikácia dokáže nájsť spojenie pomocou mestskej hromadnej dopravy. Zatiaľ je v aplikácii 88 miest. Počet podporovaných miest rýchlo rastie, už čoskoro ich bude viac než 420, medzi ktorými bude už aj Bratislava. Aplikácia vám nájde spojenie autobusom, električkou, podrobne popíše prestupy a odhadne čas, ktorý bude potrebný na cestu.

Samotné Nokia Mapy pokrývajú viac než 190 krajín z celého sveta a v databáze nájdete vyše 75 miliónov bodov záujmu. Vyhľadanie najbližšieho parkoviska, reštaurácie alebo bankomatu je tak maličkosťou. Nová verzia prináša predovšetkým rýchlejšie reakcie aplikácie.

Vylepšenia sa dočkala aj aplikácia Nokia Autom, čo je turn-by-turn navigácia. Jednoducho môžete naplánovať viac bodov, zvoliť si môžete medzi rýchlou, optimálnou alebo krátkou trasou. Aplikáciu je možné používať na šírku a i na výšku.

Súčasťou balíka Nokia Maps Suite je tiež aplikácia Počasie, ktorá zobrazuje aktuálne počasie vo vašom meste vrátane predpovede na niekoľko ďalších dní. Vyhľadávať môžete počasie prakticky po celom svete.

Link na stiahnutie: store.ovi.com

Ako je pri navigácii v telefónoch Nokia zvykom, nechýba ani množstvo sprievodcov po svetových mestách. S pomocou sprievodcu nájdete najlepšie reštaurácie, zarezervujete si hotel alebo si prečítate informácie o histórii zaujímavého mesta.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Peter 06.04.2012 - 13:02

Ľutujeme, táto položka nie je k dispozícii pre zariad. Nokia 500 Belle. Prehliadnite si viac obsahu v časti Podobné. Poznámka: Počas inštalácie sa môže zobraziť výzva na stiahnutie veľkej jednorazovej aktualizácie softvéru telefónu. Nokia Mapy Suite 2.0 autor: Nokia Sprievod. mestom a mapy - 0,35 MB

Lenka Ivančíková06.04.2012 - 13:03 Trvalý odkaz

Zaujimave, na Nokiu 700 to islo bez problemov.

Peter06.04.2012 - 13:07 Trvalý odkaz

Tak zmen si hore na stranke zariadenie na Nokia 500 a uvidis to co ja. A vela veci sa na Nokiu 500 neda nainstalovat, neviem cim to je. Napriklad nemam ziadnu aplikaciu, ktora by mi ukazovala suradnice GPS, rychlost a ktore satelity vidim. Pritom v obchode take aj najdem, ale nie pre Nokiu 500... :/

tomky09.04.2012 - 00:14 Trvalý odkaz

malo by to ísť ... skús betalabs.nokia.com tam je inštalačka v podobe aktualizácie na verziu 2.0
alebo ak chceš tak sa tam dá (na betalabs)stiahnuť osobitne len nokia počasie s widgetom na obrazovku

Celá diskusia 4 príspevky