130 rozprávkovo krásnych dní

Ach, tri milióny predaných ajpadov za tri dni! Pardon, vlastne The New iPadov, nech sa páni z Apple neurazia za moje prznenie ich dokonalých názvov produktov. Ale ide skôr o to, že pojem stagnujúci trh asi patrí do minulosti.

Dnes začneme Tesco mobajlom, reku, nech sa aj tí v úzadí raz dostanú do popredia. Superhypermarketovému operátorovi pribudli štyri nové fóny do ponuky a akcia na simku zdarma, plus ďalšie dve éčka pri prvom dobití ako darček. Ale to len pod podmienkou, že si zakúpite trojkilové balenie pracieho prášku, mulčovaciu kôru a ešte chlieb a bravčové karé.

Funfónu sa celkom darí. Nedávno privítal stotisícu ovečku, ktorá dostala podpiskartu Pištu Lakatoša a pocit, že patrí pod krídla štvrtej najsilnejšej značky mobilnej komunikácie. To znie ako keby som povedal, že v okruhu troch metrov patrím medzi najchytrejších mužov na svete.

Pozadu s akciami nezostáva ani Citrus. Hudobná služba MusicJet rozširuje svoje portfólio a to rovno o 130 rozprávok. Že dobro zvíťazí nad zlom a tak...poznáte to. Plusom je, že ide o rýdzo slovenské produkty, takže Káčer Donald by mohol konečne uvoľniť miesto Vrabčiakovi Strapáčikovi. Na druhej strane, zopár rozprávok typu "navýšime dôchodky o 1 200 eur ročne!" či "o hľadaní stability a skúseností" vidím každý deň pri ceste do práce. Áno "začína to prácou".

Z tábora magenty unikla exkluzívna zákulisná informácia o novom produkte pre predplatenkárov - Ízy Time. Vraj celý hovor bude stáť iba 15 centov, čiže dva a pol rožka. No a nekúpte to! Uvidíme, čo sa z toho vykľuje, zrejme pôjde iba o vlastnú sieť a hovory po západe slnka každú druhú stredu.

Opäť tu máme štatistiku najpredávanejších fónov v nemenovanej é-šope, kde nečakane, ale fakt, že nečakane kraľuje už asi po stý krát Nokia. To bude zrejme tým, že z prvej dvadsaťpäťky mobilov sa iba štyrom modelom podarilo prekonať cenovku dvesto eur. Raz darmo, Slovák má svoje priority inde a mobil medzi ne určite nepatrí.

Úplne paradoxne teda vyznieva celosvetový fakt, že spomínaného ajpadu 3 sa zatiaľ predali už tri milióny kusov za tri dni. To nie je nič, veď Samsungu Star sa podarilo predať 30 miliónov kusov! Akurát, že v tomto prípade to trvalo dvadsať mesiacov. Jonatán sa vie predať lepšie, než akciový cukor v Tesku.

Matúš testoval s príchodom jari, tentokrát to bol hudobník Live z japonskej popovej skupiny Sony Ericsson. Hudobných telefónov je na trhu čoraz viac a tento subtílnejší drobec zaujme najmä tých, ktorí ocenia pocit, že aj mobil môže niekedy hrať na plné gule. Navyše v rytme osvetľujúcej diódy hneď vedľa audiokonektora. Stereoreproduktory sú skôr len marketingový bonus pre nerozhodných.

Ak nemáte do vrecka hlboko a okrem poslaneckého a primátorského platu poberáte ešte aj výsluhový dôchodok vojaka po 15-tich odpracovaných rokoch, tak si určite nekúpite Nokiu 1616. Skôr TAG Heuer Racer za tri tisícky, nech ste kompatibilní so svojou značkou hodiniek. Ale to bol len taký snobský vtip týkajúci sa horných desaťtisíc. A tých je vlastne iba desaťtisíc.

Majitelia micro-SIM kariet môžu pokojne chytiť do rúk nožničky a prispôsobiť sa novému trendu, kedy aj rozmer 15 x 12 mm je pre akýkoľvek mobil zbytočným plytvaním miesta.

Nová nano-SIM ušetrí navyše plochu 70 milimetrov štvorcových, čo bude určite pri tých miliónoch predaných mobilov číslo podobné ploche piatich futbalových štadiónov FC Papradno.

Na záver rada pre opustených a nedocenených. Istý newyorský komik po bolestivom rozchode s partnerkou rozdal po meste letáky so svojím číslom, kde žiadal ostatné stratené duše, aby sa mu ozvali a podelili sa o svoje problémy. Dočkal sa 65-tisíc telefonátov a SMS správ. Tak už viete, čím ohúrite rodné okresné mesto, či dedinu?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu