NanoSIM ušetrí miesto v telefóne

V snahe ušetriť miesto vnútri telefónu prišla nemecká spoločnosť Giesecke & Devrient s novou myšlienkou ďalšej generácie SIM kariet. NanoSIM má veľkosťou 12 x 9 mm zodpovedať len tretinovej veľkosti dnešnej SIM karty.

Menšia verzia klasickej SIM karty, na ktorú si väčšina používateľov mobilných telefónov u nás ani nestihla zvyknúť - a podaktorí ani netušia, že nejaká microSIM vôbec existuje - začína byť u výrobcov stále obľúbenejšia. Ako prvá s ňou prišla firma Apple pri uvedení iPhone 4.

Konečná verzia nanoSIM ešte nie je známa. Výrobcovia Apple a Nokia majú o jej podobe vlastnú predstavu. Nokii sa nepozdáva uloženie SIM karty do "zásobníku", ako ho poznáme z iPhonov a iPadov. Motorola a RIM s Nokiou súhlasia.

No Apple vraj podporuje European Telecommunications Standards Institute (ETSI), a ešte tento rok by sa mohlo prikročiť k štandardizácii, ktorá by bola záväzná pre všetkých výrobcov.

Okrem toho, šesť rôznych dcérskych spoločností Applu má ako hlasovací subjekt spolu až 270 hlasov na odsúhlasenie štandardizácie, čo je viac než 95 hlasov, ktorými disponuje Nokia.

Nanosimobr. Giesecke & Devrient

Nová, najmenšia verzia SIM karty bude pravdepodobne, tak ako microSIM, použiteľná pomocou adaptéra aj v starších typoch telefónov. Na trhu by sa mohla objaviť už v budúcom roku.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj:

gsmarena.com

gi-de.com.com

Diskusia k článku:

JaroB 22.03.2012 - 02:01

NO toto milujem...začínajú robiť z telefónov lopaty a idú šetriť na mm2 ???!!! No sú normálny??? keby aspoň ten priestor v tých lopatách využili na poriadnu baterku ale oni sa budú naháňať pre nejaké nano SIMky ktoré ušetria asi toľko miesta že sa s toho musia zblázniť...:-(

lukas22.03.2012 - 08:11 Trvalý odkaz

no takto som nad tým nerozmýšlal, ale súhlasím. za telefón dáš 600 euro, vydrží ti v chode 1 deň, výdrž stojí s prepáčením za hovno a idu šetriť 3mm na sim karte....úplný trapas

Martin23.03.2012 - 10:18 Trvalý odkaz

aj ja s vamy suhlasim ne aby debili daly lepsie baterky do tych strojov ale oni daju mensie simky :( ja mam napr. evo za tu akciovu cenu a ledva vydrzi 2 dni skoro kazdy den ho musim davat nabijat

Daqww23.03.2012 - 12:29 Trvalý odkaz

je to napriklad miesto na proesor to nieje blbost vy ste akurat nechapavi a nedorobeny ľudia tak idte het stohto clanku !! dakujem za pochopenie

Celá diskusia 6 príspevkov