Pripravuje Nokia vlastný dizajn Windows Phone?

Už pri zverejnení partnerstva medzi Nokiou a Microsoftom bolo známe, že fínsky výrobca telefónov bude mať oproti ostatným výrobcom používajúcim operačný systém Windows Phone určité výhody a právomoci.

Jednou z nich by mohlo byť upravené používateľské prostredie, ktoré by na prvý pohľad odlišovalo telefóny Nokia od ostatným dotykových "placiek".

Server Pocketnow.com priniesol návrhy grafického prostredia, ktoré údajne vytvoril jeden z grafických dizajnérov spoločnosti Accenture. Tá okrem iného spolupracuje s Nokiou na vývoji operačného systému Symbian.

Microsoft ani Nokia nepotvrdili, že by išlo o oficiálne návrhy, ani že niečo podobné naozaj chystajú. Zverejnená grafika je vraj iba súkromnou aktivitou dizajnéra.

No nedá sa ani vylúčiť, že časom Nokia s podobnou úpravou používateľského prostredia príde. Veď nie každému vyhovujú dlaždice a Metro Style od Microsoftu.

Práve nudný dizajn môže mnohých potenciálnych záujemcov o stabilný a rýchly operačný systém Windows Phone odradiť. Bude to však chcieť aj netradičný dizajn exteriéru.

Nokia WP dizajnNokia WP dizajnNokia WP dizajn

Nadstavba namiesto zvyčajných dlaždíc disponuje obľúbenými widgetmi s širšou možnosťou prispôsobenia vlastným potrebám. Takisto e-mailový klient má zmenený vzhľad.

Čo si myslíte o prípadnej grafickej nadstavbe Nokie na vlastných telefónoch? Uvítali by ste podobný krok? Reakcie zahraničných čitateľov zatiaľ nie sú dvakrát priaznivé.

Nokia WP dizajnNokia WP dizajn

Za čitateľský tip ďakujeme Hujerovi.

Zdroj: pocketnow.com

Diskusia k článku:

Pavol Pavučko 20.03.2012 - 15:35

ja by som to bral tak ze niektory ten mobil z phone kupuju lebo je jednoduchy a teraz sa velmi priblizi k androidu

tomas120.03.2012 - 17:02 Trvalý odkaz

ja si myslim ze zmena prostredia by nikomu neublizila, ale musela by to byt vydarena zmena nie ze to este cele pokazia.

AdoP21.03.2012 - 19:16 Trvalý odkaz

nie som odborník na systémy ale hneď napíšem že taký mobil sa mi páči ako na obrázkoch. Displej skoro po okraj len tlačitka dole troška veľké. Ohľadom systému čo Vidím, je to fajn, len treba zo začiatku študovať, čo je na displeji. To by nebol problém, lebo to vie zaujať. Presunuť zlozku na displeji kde chcem by nemal byť problém. A trebárs aj pod seba či za seba a s niečo by z tej prikrytej bolo vonku aby sa dala chmatnúť. Aktuálna vec, email alebo správa atď by automaticky vyšla na displeji z kôpky zložiek na vrch a hneď by bolo vidieť o čo ide. Toto len ako jedna z možností. Taktiež na každej strane v zlozke možnosť zmeniť si pozadie, napr. vlastnou fotkou. Aj ikony zlozky podľa seba. Asi toľko zatiaľ.

MikeSlevin22.03.2012 - 20:13 Trvalý odkaz

Dovolím si reagovať na text článku kde sa spomína že nokia by mala predstaviť aj atraktívnejší dizajn telefonov, to čo je na obrazkoch by asi nikdy nemohol byť prístroj od Nokie. Ta zmena vo WP prostredí by bola celkom fajn, najlepšie by bolo ponúknúť takto upravených prostredí viac aj starý známy Metro style a každý by si prerobil prostredie podľa svojho. Ja osobne považujem prístroje Nokia za najatraktívnejšie lebo sú model od modelu dostatočne odlíšené a majú roznorodé tvary. :-)

Daqww23.03.2012 - 12:31 Trvalý odkaz

vy ste proste nechapavi sak nokia je taky nekvalitny mobil kvazi je to blbost tak ten mobil si strcteee !

Celá diskusia 11 príspevkov