Pre technoidné kuchárky

Otvárajte šampanské, prvé tohtoročné dvadsiatky sa chystajú vstúpiť na územie Vyšehradskej štvorky! Myslíme tie teplotné. Inak sa uspokojíme aj so sedemnástkou... Alebo nie?

Začneme menšou povodňou. O2 totiž teče do bot, ako hovoria naši západní susedia. Áno, boli časy, kedy "ou-tú fér" lámalo srdcia nerozhodným zákazníkom, ale zdá sa, že prelomový produkt pomaly stratil svoj imidž nákupu v ľudovke. Pochopiteľne, ak chcela magenta zabrániť odlivu zákazníkov, musela začať konať. Pred pár týždňami teda pribudol program Ízy Free, ktorý si nadmerne pustil žilou len kvôli tomu, aby zaujal. Ale to nestačí. Madženta chce svoje ovečky za každú cenu späť, bača sa posledné roky naozaj nudí a donekonečna si fujary pred kolibou strúhať predsa nebude. Takže tu máme kópiu zbrane hromadného ničenia, s ktorou prišiel ako prvý kyslík. Eurá za prenos čísla. Akurát ružoví to robia trochu neférovejšie...pri každom dobití kreditu, čo v reči čísel znamená 6 x 5 ojro. Čiže niečo na spôsob každej piatej kávy z automatu zadarmo. A just si dám tie štyri, nech ma pri tej bonusovej aj roztrhne!

Majitelia druhej generácie kórejského trháku Galaxy S sa konečne dočkali. Nie, na trhu sa neobjavilo nové puzdro Hello Kitty, ale aktualizácia na Ice Cream Sandwich, čiže pádny dôvod na tuning vnútorností vášho dvojjadrového kórejca. Hoci niektoré skúsenosti s "apdejtom" nie sú najlepšie - niektorým klesla výdrž na jedno nabitie, stretávajú sa so zamŕzaním telefónu. Holt, ruská zmrzka od androidu, to nie je len tak. Podobne sa zachovalo HTC a vy si môžete overiť, či vaša mašinka patrí do exkluzívneho zoznamu budúcich nositeľov štvorkového Androidu. Ak nie, nevešajte hlavu, ani iné orgány, život je aj tak krásny. Ale uznajte: vo vašom mobile ajs-krím-sendvič nebude a v pokladnici od Casia áno? No tak to nie! Idem apdejtovať aj ja.

Na vavrínoch nespí ani Sony. Síce so starším Androidom, ale prelomovým ovládaním. Ak ste si mysleli, že okrem Siri sa už nič nové v ovládaní mobilu vymyslieť nedá, tak ste na omyle, priatelia. Ovládanie modelu Xperia Sola iba pohybom prsta bez samotného kontaktu s displejom, je ako obchytkávať frajerku vo výťahu cez jej zimnú bundu a štyri svetre. Ale aspoň kuchárky budú môcť konečne surfovať s prstami zababranými od kysnutého cesta.

Matúš otestoval sedemstodesiatkovú Lumiu a vám už je jasné, že jej krstné meno bola Nokia. Ako správny androiďák, ofrflal prílišnú jednoduchosť systému a niektoré zdĺhavé procesy súvisiace práve s Windowsom. Ani 6 GB pamäte nemusí byť dostatočný životný priestor pre všetkých. Nevadí, nemôžu všetky recenzie končiť happyendom.

Šuškandy sú to, čo hýbe svetom a bulvárom. Ale tak uznajte, musia sa Paťo s Darinou obchytkávať aj počas nakrúcania? Zvyčajne však na podobných zisteniach býva kúsok pravdy, aspoň taký centimetrový. Jedna nová sa týka tiež Nokie a fámy o naskočení do rozbehnutého vlaku s tabletmi. Žeby fínskym inžinierom zazvonil budík, prípadne si prekvapene v obchode všimli výklad s tými zvláštnymi displejmi, ktoré už majú v ponuke všetci okrem nich? V každom prípade na pomoc priskočí Windows 8, ktorý má už teraz neistú budúcnosť. Nokia nemá na čo čakať. Ak existuje nejaké zariadenie, ktoré si trh obľúbil, tak sú to určite tie tenučké dosky na krájanie cibuľky a petržlenu, z ktorých si navyše prečítate nejaké tie ňjúzy. Medziročný nárast predaja o 155% hovorí jasnou rečou, dominacia iOS a Androidu je viac, než jasná.

Ak ste patrili k čitateľom nášho Offline týždenníka, máme pre vás zlú správu. Skončil. Ale nie je nič lepšie, než začať písať históriu novým a širším obsahom. Rišova prehliadka, alebo ak chcete Riview, je novým vydareným produktom, ktorého cieľovou skupinou sú technoidné povahy, vodičák je iba výhodou. A pritom ich sociálna situácia nemusí byť magentová. Pardon, som prepracovaný, ružová. Riwiew je totiž celkom zdarma! Aspoň jedna pozitívna správa v deň, kedy si za tankovanie do našich tátošov opäť priplatíme.

Diskusia k článku:

galaxi 17.03.2012 - 20:16

O2 si zvyklo na chválu len už ho niet začo pochváliť.

Celá diskusia 2 príspevky