Plný stôl jednohubiek

Ak ste prejedení predvolebných gulášov s riadnou dávkou pikantných sľubov, určite vám dobre zachutia naše jednohubky. A nebudú ani diétne.

Začnime doma, lebo kde inde vás privítajú chlebom a posypovou soľou? Nebol by to Orindž, keby nedal niečo zadarmo a nebol by to zase ten Oringž, keby plebejci popri tom nemuseli kontrolovať kalendár, prípadne viac pustiť žilou zo svojej peňaženky. Tentokrát ide o správy a hovory v oranžovej sieti, ktoré budú neobmedzenejšie, než ležatá osmička.

Sledovaniu kalendáru sa nevyhnú ani bízňis zákazníci. Po prevolaní paušálu zaplatia iba za prvú minútu hovoru, tento benefit bude priamo úmerný dobe, počas ktorej prejavovali psiu vernosť citrusu. Ideálne nad osem rokov, komu sa to nepáči, môže využiť režim exkluzívnej starostlivosti. Nie, slečna na infolinke mu nebude po večeroch hovoriť, ako to má rada, ale určite mu rada venuje 30 minút zo svojho pracovného života zadarmo.

Najväčší operátor nemôže zaostávať ani starostlivosťou o zákazníka a ako vieme, ten sa určite roztrasie vzrušením pri slove zľava. Oranžovo ladený zľavový portál je o niečo milostivejší ku zákazníkom citrusu, ktorí tak ušetria ešte viac. A uznajte, ušetriť 2x sa dá len pri nákupe u číňana za cudzie peniaze.

Orindž bilancoval minulý rok a veru, môže byť spokojný. Zákazníkov je viac o 2,3 %, hoci výnosy poklesli. Ale vysvetlite neposlušnému Slovákovi, že má radšej míňať na hovory a dáta, než na tú zbytočnú stravu a bývanie.

Na podnikateľov myslí aj magenta. Kto využije hlasový a aj internetový paušál, možno ocení noťas či tablet za dotovanú cenu, v ideálnom prípade rovnú euru. Podobne ako u konkurencie, aj tu platí naoko nelogická rovnica o tom, že kto zaplatí viac, zaplatí menej. Aby dosiahli ružoví pocit dokonalej rozkoše pri dráždení GSM bodu, je tu ešte zvýhodnený dátový roaming, zdieľanie dát, či hovory do zblbnutia grátis. Je teda najvyšší čas si otvoriť stánok s hot-dogmi a využívať tak parádne biznis ponuky našich radodajných operátorov.

Dosť bolo domoviny, poďme na chvíľu do Španielska. Čerstvé ňjúzy prinášal z Barcelony zvedavý vedúci a správny fóňaci určite nemali problém s ich čítaním. Prach sfúkneme aspoň z tých najzaujímavejších, určite ste noviniek prejedenejší viac, než Talian pizze s mozzarellou.

Predaje modelu Lumia prekonali vo Fínsku ajfón a severania ukázali svetu, kto tu je správny patriot. Nokii sa podarilo opäť uprieť pohľady novinárov aj na svoj barcelonský stánok so šumnými devami, možno aj preto, že výrazný trhák od konkurencie akosi chýbal. O to viac zaujal model s 41-megapixelovým fotoaparátom. Ak sa totiž doteraz nesmelo výrobcovia predháňali o jeden-dva megapixle, tak Nokia zvolila rovno ich násobky. A tie majú obkľukou nahradiť optický zoom v praxi, keď si budete chcieť zvečniť tú dvojjadrovú blondínku na balkóne oproti.

HTC už akosi stratilo kúsok svojej slávy, možno ju prinavráti modelový rad One. Jeho silnou stránkou nie je ani tak výbava, ktorá je už akýmsi štandardom vlajkových lodičiek, ako skôr jadrá. A tie nebudú dve, ale rovno štyri. Veru, aj minule som videl nejakého pána, ako odovzdáva svoj notebook do zberu.

A keď už sme pri tých lodiach s vlajkou. Ešte ani poriadne nevyhasli blesky fotoaparátov pri predstavovaní smartfónu Sony Xperia S a my ho už máme v rozsiahlom Matúšovom teste. Verdikt je jasný: krásne hrany, krásny displej a starší OS - kúpiť! Kto nemá päť stoviek naviac a za nápis Huawei sa nehanbí, určite musí siahnuť po ázijskom drakovi s menom Vision. Jarnú lásku na prvý pohľad zažil tiež Matúš.

Možno sa Vision stane mid-end mobilom roka 2012. Ale to pri pohľade do zázračnej gule asi naozaj predbieham, podstatné sú zverejnené výsledky ankety patriacej číslu 2011. Vyše 11-tisíc z vás rozhodlo, že neprekvapivo vyhral ajfón, Note, S II, Wildfire, či dotykový fínsky slajder. Čo poviete, ideálna telefónna rodinka.

Ach, záver je tu a zabudli sme na nový iPad! Spoločnosti Apple sa ospravedlňujem. S názvom si páni jablčníci starosti nerobili, jednoducho kde sa vzal, tu sa vzal, The new iPad pred nami stál. Poeticky znejú aj jeho parametre, všetkého je viac a cena rapídne nevzrástla. No nie je svet krásny? A či bude taký aj po polnoci, zostáva v našich rukách.

Diskusia k článku:

Krtinko 10.03.2012 - 15:57

v poslednom odstavci je chybka v a href tagu ;-)

Celá diskusia 1 príspevok