Ericsson strojnásobil upload pre HSPA

Keďže používanie sociálnych médií a cloud riešení zvyšuje objem odosielaných dát, rýchlosť ich odosielania sa stáva dôležitejšou. Na MWC v Barcelone predviedol Ericsson riešenie ako strojnásobiť kapacitu pre odosielanie dát technolóiou HSPA.

S narastajúcim počtom "chytrých" telefónov pripojených k sieti a rýchlemu rozširovaniu využitia aplikácií vytvárajúcich veľké objemy dát sa kapacita k ich odosielaní stáva stále dôležitejším kritériom.

Prečítajte si: Ericsson: smartfóny sa stali bežnou súčasťou života (28. 12 . 2012)

Kombinácia technológií strojnásobila kapacitu uploadu pre technológiu HSPA a zlepšila komfort pri nahrávaní obsahu na internet. Mobilní operátori tak môžu zákazníkom ponúkať vysokú rýchlosť odosielania dát.

Ericsson predviedol zvýšenie rýchlosti bezdátového odosielania dát u zariadení pracujúcich paralelne v jednej bunke z približne 4 Mbps na viac než 12 Mbps. Predvedená rýchlosť je pri prenosovom zariadení WCDMA s frekvenciou 5 MHz nevídanou hodnotou.

Nie je potrebné zabezpečovať si modernejšie mobilné telefóny alebo zariadenia. Vyššia rýchlosť sa dosiahla prepojením komerčného softwaru Interference Suppression a rádiových základňových staníc so štyrmi anténami od Ericssonu.

Rýchlosť bola zvýšená aj vylepšením základňových staníc, ktoré boli upravené pre využitie štyroch antén na bunku. Táto kombinácia výrazne zvyšuje kapacitu pre odosielanie dát a mobilným operátorom ponúka spôsob, ako poskytovať služby vyššiemu počtu zákazníkov, ktorí stále častejšie nahrávajú informácie z mobilných zariadení do cloudových služieb, napríklad zdieľaním fotografií na sociálnych sieťach.

Či sa dočkajú vyššej prenosovej rýchlosti HSPA i slovenskí zákazníci zatiaľ nevedno.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu