Nokia BH-803 (HS-89W)

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Elegantné Bluetooth handsfree s dotykovým ovládaním.

Základné parametre:

hmotnosť: 13 gramov,

rozmery modulu: 52 x 14 x 10 mm,

dosah: 10 metrov,

Bluetooh 2.0 + EDR,

Headset profile 1.1, Handsfree profile 1.5,

výdrž: do 6 h hovoru / 160 h pohotovosti.

Balenie obsahuje:

slúchadlo, nabíjačka AC-6E, kovový držiak slúchadla so štipcom, kovový držiak na čiernej gumenej šnúrke na krk.

Ľahký a malý Bluetooth headset Nokia BH-803 ponúka komfortné nosenie aj vďaka odnímateľnému háčiku na ucho. Plocha ovládania hlasitosti citlivá na dotyk zvyšuje atraktívnosť tohto modelu.

Výrobca deklaruje digitálne spracovanie signálu, vďaka čomu budete telefonát lepšie počuť aj v hlučnom prostredí.

Zariadenie zapnete a vypnete pomocou hlavného tlačidla slúžiaceho aj pre príjem a ukončenie hovoru. Na ovládanie hlasitosti slúži dotyková plocha, po ktorej sa pohybujete prstom smerom k mikrofónu alebo uchu.

Kvalita hovoru je dobrá, bolo mi však menej rozumieť pri stredne silnom vetre. V rušnom prostredí bola komunikácia lepšia než s bežným handsfree, ale zázraky nečakajte. Môj hlas bol počutý trochu tlmene, ale ku značnému zníženiu zrozumiteľnosti nedošlo. Dvojitým stlačením hlavného tlačidla som vytočil posledné volané číslo, na túto funkciu som zvyknutý a som rád, že je už bežná v takmer všetkých slúchadlách. Dvojitým stlačením hlavného tlačidla pri prichádzajúcom hovore tento odmietnete. Maximálna hlasitosť hovoru v slúchadle je dostatočne vysoká. Hlasitosť sa prispôsobuje aj aktuálnemu okolitému hluku. Zaujímavé je vypnutie mikrofónu dvojitým poklepaním na dotykovú plochu.

Viacfarebná kontrolka je malá a ukrytá.

Nokiu BH-803 nabijete nabíjačkou Nokia (AC-6, DC-6) alebo USB káblom Nokia (CA-101) s microUSB konektorom. S nabíjačkou AC-6 aj DC-6 sa nabíja asi 60 minút.

Slúchadlo naraz funguje len s jedným telefónom.

Pohodlie nosenia je na dobrej úrovni. Ja používam maličké slúchadlo Nokia BH-800, ktorému sa BH-803 aj približuje, malo by byť jeho nástupcom. Páči sa mi odnímateľný háčik za ucho, s BH-800 ani BH-803 som ho nikdy nemusel používať. Rovnako, ako BH-800, tak aj ku BH-803 dostanete elegantnú šnúrku na krk s inteligentným uchytením slúchadla. V kritickom momente sa šnúrka v zadnej časti rozdelí, a tak nepočítajte, že by vás mohla uškrtiť alebo vám inak ublížiť.

Orientačná cena: 3 990 Sk (Agora plus)

Záver

BH-803 s dotykovým ovládaním hlasitosti je elegantné handsfree s pohodlným nosením na krku. Je maličké, a preto ho môžete kľudne nosiť hodiny na uchu. Výrobca tiež označuje za výhodu dotykové ovládanie hlasitosti, ktorému som ja osobne veľmi na chuť neprišiel.

Diskusia k článku:

anonymous29.11.2007 - 14:07 Trvalý odkaz

graffoo: keby len z boku. toto HF sa mi moc nepacilo. ani dizajnovo, ani pohodlim nosenia...

Celá diskusia 2 príspevky