Nokia N9: aktualizácia MeeGo 1.2

V záplave noviniek z Barcelony takmer zanikla dôležitá informácia pre majiteľov smartfónov Nokia N9. V pondelok 27. 2. 2012 vyšla aktualizácia softvéru MeeGo 1.2 (30.2012.07-1_PR_001).

Nový update prináša majiteľom N9 viacero dôležitých vylepšení a noviniek.

- vytváranie priečinkov v hlavnej ponuke

- rozpoznávanie tvárí na fotografiách

- podpora videohovoru

- zmeny v správe aplikácií

- zmena fontu písma na klávesnici

- rozšírené nastavenia fotoaparátu

Správu o dostupnosti aktualizáicie dostanete na obrazovky svojich zariadení, prípadne môžete update ručne v telefóne skontrolovať. Odporúčame aktualizovať cez Wi-Fi pripojenie, aktualizácia má veľkosť takmer 240 MB.

Záloha dát by mala pred update prebehnúť automaticky. Pre spustenie aktualizácie je potrebné mať dostatočnú kapacitu batérie.

Recenzia: Nokia N9 (4. 11. 2012)

Aké sú vaše skúsenosti s novým softvérom? Postrehli ste ďalšie vylepšenia? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Za čitateľský tip ďakujeme čitateľovi s prezývkou PEC.

Diskusia k článku:

choze 28.02.2012 - 14:15

Co ja viem, ze by to bolo nieco extra.. Vyhovuje mi zlepseny fotak t.j. vypnutie blesku priamo na obrazovke fotenia, dalej vytvarnie zloziek, to je super vec. System sa aspon u mna nejako viditelne nezrychlil, stabilita a tak, rovnake. Zatvaranie nejakej vacsej aplikacie je plynule, bez zamrznutia. Tomu tak v predoslej verzii nebolo ( aspon u mna ). No a baterku to zerie rovnako, ked som dostupny na skype alebo nejako ucte + nejake bezne ukony na telefone, tak je to tak na pol dna.. Katastrofa...

Peter29.02.2012 - 14:26 Trvalý odkaz

Je zaujímavé, že podobne ako 1 update, ani tento mi neprešiel na 1 krát... Inštalácia padla, hoci spojenie s wifi bolo celý čas ok. Tie priečinky sú ozaj super, ešte by to chcelo niečo podobné do hudby a fotiek. Pri veľa apps to už mohlo byť dosť neprehľadné. U mňa stabilita naopak vyzerá zatiaľ lepšie /klop, klop/, predtým mi to mrzlo, resp samovoľne sa reštartovalo minimálne 2-3 krát za deň. Po novom ma len vyhadzuje z niektorých aplikácii, napr z Angry Birds, Mapy a pod. Už som zvažoval reklamáciu, ale servisu sa dosť obávam. Takže som skúsil najprv hard reset, potom nečakaný update a teraz čakám. Inak po update mi nejdú stiahnuť niektoré apps, ktoré predtým išli. Baterka vydrží necelé 2 dni. Inak z noviniek ešte nebola spomenutá funkcia select, copy, paste na webe.

Peter29.02.2012 - 15:08 Trvalý odkaz

Nový font písma mi nejak nesedí, ten starý bol príjemnejší... Zatiaľ sa mi nikde nepodarilo nájsť nastavenia pre video calls, podobne ako ľuďom na inom fóre... Takže to nie je asi úplne v poriadku. Inak pozitívom posledných dní je uvoľnenie Opera Mobile, dokonca aj Firefox prehliadač - hoci nie je najrychlejší, možností je viac ako v default. Hoci nie som teenager prijal by som Shazam, office aj s možnosťou práce s dokumentami, ako som už spomínal priečinky v hudbe, fotkách, videu.

Peter09.03.2012 - 14:42 Trvalý odkaz

Tak od 6.3 vie N9 aj flash. Nokia vydala original app, treba ju stiahnut v obchode. Neviem prist na to, preco to nemohlo byt uz v zaklade, aj ked net sa mi zda teraz o nieco pomalsi... Tak este radio /ide internetove, ale pri pomalsom nete to nie je ktovieco - buffering/, transmitter, office, ten moj shazam a je to... Inak keby som kupoval dnes, bral by som 16GB, mam 64GB ale ani nemam chut tam velmi davat komplet hudbu, bolo by to neprehladne.

Celá diskusia 4 príspevky