Nokia predstavila nové modely

Nokia dnes na MWC 2012 v Barcelone predstavila novinky zo svojho portfólia. Fanúšikovia značky sa dočkali nielen smartfónov, ale aj jednoduchších telefónov a nového softvéru od Nokie pre Windows Phone.

Okrem nových modelov telefónov oznámila Nokia novú verziu navigačného softvéru Nokia Drive a uvoľnenie aplikácie Skype. Tá už je dostupná pre všetky telefóny s operačným systémom Windows Phone 7.5 v Marketplace.

CEO spoločnosti Stephen Elop uviedol podľa očakávaní smartfón Lumiu 900 aj pre európsky trh, doteraz bola dostupná iba v USA.

Smartfón s operačným systémom Windows Phone 7.5 prichádza s 4,3'' AMOLED displejom ClearBlack a podporou LTE.

Na trhu by sa mala objaviť v druhom kvartáli tohto roka v bielej, čiernej a azúrovo modrej farbe za cenu 480 € bez DPH.

Nokia

Novinkou je Lumia 610. Podľa slov Nokie je štvrtý model cenovo dostupný a určený hlavne pre mladších používateľov, ktorí obľubujú sociálne siete. Nebude chýbať podpora pre Xbox Live. Nokia Lumia 610 sa začne predávať v druhom štvrťroku 2012 za cenu 189 € bez DPH. Dostupná bude v bielej, čiernej, červenej a modrej farbe.

Nokia

Ďalším a pre mnohých zaujímavým modelom je novinka na poli fotomobilov - Nokia 808 PureView. Smartfón s operačným systémom Nokia Belle a neuveriteľným 41-megapixelovým fotoaparátom a pravdepodobne aj xenónovým bleskom. Vďaka optike Carl Zeiss má dokázať vytvoriť ostré snímky i pri nízkom osvetlení. Novinka prináša aj technológiu Nokia Rich Recording, ktorá dokáže nahrať zvuk v CD kvalite. Nechýba záznam vide vo Full HD rozlíšení. Nokia 808 PureView ponúkne aj technológiu Dolby Headphone, ktorá dokáže transformovať stereo obsah do priestorového zvuku z akýchkoľvek slúchadiel a Dolby Digital Plus pre prehrávanie priestorového zvuku.

Novinka má prísť pravdepodobne v máji tohto roku v bielom, čiernom a modrom prevedení za cenu 450 € bez DPH.

Nokia

Nokia rozšírila aj rodimu Asha. Nové modely ponúknu klasickú konštrukciu, Asha 302 aj hardvérovú QWERTY klávesnicu, a vlastný systém Series 40 s podporou Mail for Exchange.

Nokia Asha 202 a 203 je určená pre mladých a menej náročných používateľov. Dotykový displej má veľkosť uhlopriečky 2,4''. Nokia Asha 202 je Dual SIM telefón. Obidva modely majú zvyšné špecifikácie rovnaké. Na fotografovanie a nahrávanie videí tu nájdeme jednoduchý 2-megapixelový fotoaparát, hudobný prehrávač, FM rádio, Bluetooth, Nokia prehliadač i podporu pre pamäťové karty do 32 GB. Ako prvé modely od Nokie ponúnu EA hry. Predávať sa budú od druhého kvartálu 2012 za cenu 60 € bez DPH.

NokiaNokia Asha 302 zaujme používateľov, ktorí uprednostňujú hardvérovú QWERTY klávesnicu. Poteší aj menej náročnú biznis klientelu svojou podporou synchronizácie e-mailov, kontaktov, kalendára a úloh cez Exchange server. V novinke nájdeme 1 GHz procesor i rýchle dáta HSPA. Za cenu približne 95 € bez DPH sa novinka už začala na vybraných trhoch predávať.

Nokia

Pre každý model pripravujeme samostatný článok s uvedením podrobných špecifikácií.

Zdroj: press.nokia.com

Diskusia k článku:

BeJay 27.02.2012 - 14:36

Nokia 808 - tak to som zvedavý na ostatné parametre ako bateria... To bude hlavné. No a to rozlíšenie - to je moc...

kuco27.02.2012 - 14:44 Trvalý odkaz

zaujimave to bude ..pockame si na predaj a testy

patkele27.02.2012 - 21:38 Trvalý odkaz

Ja som zas cele poobedie nemal cas sa sem dostat, tak som reagoval hned k prvemu clanku, co sa mi tu dostal "pod ruku" (a co sa mi po troske nervov aj nacital), takze sorry.

edit: keby bola moznost "zmazat prispevok", tak by som ho aj hned zmazal, neboj.

Celá diskusia 6 príspevkov