Návnady na Barcelonu

Podľa kresťanských tradícií nastalo obdobie pôstu. Ideálne sedieť doma na zadnej časti tela a rozmýšľať o tom, aké je toto sebatrýznenie efektné. No my v tomto prípade radšej nevydržíme do Veľkej noci a zhrešíme. Veď tieto chutne mäsité, výdatné a kalorické novinky vám jednoducho priniesť musíme.

Začneme najväčším, lebo XXL máme radi. Samsung Galaxy Note bol doteraz neohrozeným kráľom medzi pouličnou zmesou tabletu a mobilu. Ale ľahko byť kráľom vo vyľudnenej krajine. No pozor, teraz je tu Vu! Who?? Zaujímavo nazvaný tabletofón prinieslo tentokrát LG a ja verím, že ďalšia generácia sa bude volať napríklad Fu. Mu? Pu?

LG však nemyslí iba na ľahko zapamätateľné názvy. Oslabenému predaju má pomôcť tiež nový dizajn, pomenovaný L-Style. Už zo zvoleného písmena sa dá usúdiť, že pôjde o dizajn ostrých hrán a otvorených možností. MacGyver by si s týmto LG na opustenom ostrove určite nakrájal banán a vystrúhal figúrku Venuše z kokosu.

Zahoďte počítače, notebooky, netbooky, ultrabooky a kúpte si LG Optimus so štyrmi ňadrami. Ešte len nedávno sme o jadrách v tak malej krabičke ani len nesnívali a teraz stačí položiť iba mobil na stôl a váš počítač si zahanbene zafarbí monitor na červeno.

Dravé čínske ZTE sa chystá na MWC 2012 podkúriť konkurentom kvalitným ázijským Pepom. A pri pohľade na dva nové modely so štvorkovým Androidom začína byť veru najväčším konkurentom nevoľno. Tam kde totiž oni pridávajú funkcie, ZTE uberá z ceny a to je dosť silný argument.

Apropo, Android 4.0. Hoci ešte okupuje len zopár modelov telefónov, už sa šepká o jeho nasledovníkovi. To je to isté, ako keď sa škôlkárky rozprávajú na pieskovisku o tom, koľko budú mať so Zdenkom detí. Jelly Bean bude zrejme to duchaplné meno, ktoré tentokrát zaútočí najmä na telá tabletov, keďže osmičkový Windows by mohol byť neželaným parazitom.

Keď Samsunge prestavil svoje Ace, určite netušil, že tento model bude tááák úspešný. No najlepšie mesiace života má za sebou, senilita sa neúprosne blíži, preto je čas na Dvojku. Mne sa páči, len aby mocná ruka trhu neurobila z Esa iba obyčajnú guľovú sedmu.

Už raz spomínaný koncept fónu od Panasonicu konečne dostal svoje meno a aj konkrétnejšie info. Bude sa volať Eluga a výrobca si od neho veľa sľubuje. Môžeme sa teda tešiť na záplavu značiek, ktoré doteraz európsky trh akosi neobjavili. No len, aby ten trh objavil ich, zvyčajne totiž prichádzajú až po záverečnej a to ich už vo dverách čaká vyhadzovač od konkurencie.

Vedúci sa opäť zavrel do svojho tajného podzemného laboratória a pod rúškom noci preskúmal najmenšie HTC. Napriek lukratívnej nadstavbe Sense sa pogumovaný telefón ocitol v silnej konkurencii a je jasné, že na trhák trhu to tentokrát nebude ani omylom.

Ak ste sa v záplave noviniek dostali až sem, určite vám príde vhod osvieženie v podobe domácich operátorov. Alebo aspoň magenty. Poviem vám, mať tak 388 miliónov keš, tak si asi kúpim nový fón. Aj s puzdrom z hadej kože. Podobný problém má určite ružový operátor, hoci ho ešte čakajú dary štátu - zdaňovanie. Priemerný plebejec minie v jeho sieti 15 eur mesačne a je dosť pravdepodobné, že sa to udeje prostredníctvom Sony Ericssonu Xperia X8. Tá je totiž v téčku predávanejšia než poľské kurence v diskonte.

Naopak, Nokiami sa to priam hemží v januárovom rebríčku predaja v spriaznenej é-šope. Možno je to iba tým, že kedysi vyhlásenému výrobcovi akosi zavoňali low-endové modely.

Toľko chutných lahôdok, ktoré priniesol ôsmy tohtoročný týždeň sa len tak nevidí. Ale pozor, vedúci má už pár dní v navigácií trasu Blava - Barcelona, takže na to najlepšie z najlepšieho sa môžete tešiť už teraz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu