Samsung pripravil dve novinky radu Galaxy

Samsung dnes oznámil dva nové smartfóny radu Galaxy. Oslovia používateľov, ktorí nehľadajú high-end model, ale uprednostnia pomer cena / výkon.

Samsung Galaxy Ace 2 je nástupcom predchádzajúceho úspešného modelu Galaxy Ace. Prináša dvojjadrový 800 MHz procesor, väčší 3,8'' TFT PLS displej s rozlíšením 480 x 800 bodov a operačný systém Android 2.3 Gingerbread so známou nadstavbou TouchWiz. O budúcej možnej aktualizácii na novšiu verziu výrobca zatiaľ neinformoval.

Dátová sieť HSPA umožní sťahovanie súborov až do rýchlosti 14,4 Mbps. Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Nechýba 3,5 mm jack, FM rádio s RDS, GPS, Glonass, Bluetooth 3.0, Wi-Fi Direct a na vybraných trhoch ani NFC.

Vnútorná 4 GB pamäť sa bude dať rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB, operačná pamäť telefónu má kapacitu 768 MB. Dodávaná bude 1 500 mAh batéria. Rozmery zariadenia sú štandardné - 118 x 62 x 11 mm a hmotnosť 122 gramov.

Samsung Galaxy Ace 2 má byť dostupný za nezverejnenú cenu najskôr vo Veľkej Británii od apríla tohto roku.

O pripravovanom Samsungu Galaxy mini 2 sme vás už na našej stránke informovali. Nástupca predchádzajúceho modelu prichádza s väčším 3,27'' TFT displejom a rozlíšením 320 x 480 bodov.

Určený je hlavne menej náročným zákazníkom. Procesor s taktom 800 MHz dopĺňa 512 MB RAM a 4 GB vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia pamäťovými kartami o 32 GB. Operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread má, tak ako je u Samsungu zvykom, grafickú nadstavbu TouchWiz.

Rýchla dátová sieť umožňuje prenosy do rýchlosti 7,2 Mbps. Fotoaparátu ostalo rovnaké 3-megapixelové rozlíšenie bez prisvetľovacej diódy a automatického zaostrovania. Videá vo VGA rozlíšení zhotovíte rýchlosťou 25 snímok za sekundu. Vo výbave nájdeme FM rádio s RDS, 3,5 mm jack, GPS, Wi-Fi, DLNA, Bluetooth 3.0 a na vybraných trhoch aj technológiu NFC.

Rozmery novinky sú 109 x 59 x 12 mm a hmotnosť 106 gramov. Batéria dostala kapacitu 1 300 mAh. Na európsky trh sa dostane vo Francúzsku už v marci, neskôr sa jeho predaj globálne rozšíri. Cena nebola zverejnená.

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu