Google Chrome pre Android 4.0

Webové prehliadače dostali nového konkurenta. Google dnes večer uvoľnil beta verziu mobilného internetového prehliadača Chrome určeného pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Google Chrome pre ICS má byť rýchly nielen pri načítaní a prezeraní stránok, ale aj pri vyhľadávaní. Medzi panelmi sa dá intuitívne prepínať pohybom prsta po displeji.

Google to prirovnáva k balíčku kariet v dlani, kde každá karta predstavuje jedno webové okno. Známy inkognito mód umožní prezeranie stránok v anonymite.

Jedna z bolestí mobilného prehliadania je trafiť sa prstom na odkaz, ktorý chceme otvoriť. Automatické zoomovanie odkazov pomôže tento problém vyriešiť.

Mobilná verzia bude prepojená s desktopovým prehliadačom a pri zadávaní adresy vám bude ponúkať odkazy podľa často navštevovaných stránok na počítači.

Prihlásení používatelia budú môcť synchronizovať nielen záložky a históriu, ale po otvorení mobilnej verzie aj prezerať stránky, ktoré mali otvorené na svojom počítači.

Nový browser si môžu vyskúšať majitelia smartfónov aj tabletov zatiaľ iba vo vybraných krajinách. Stiahnuť sa dá tradične z obchodu s aplikáciami Marketu.

Google ChromeGoogle ChromeGoogle Chrome

Je pravdepodobné, že neskôr sa objaví aj v obchode určenom pre náš trh, prípadne bude dostupný aj pre nižšie (staršie) verzie Androidu.

Zdroj: googlemobile.blogspot.com

Diskusia k článku:

Miso 08.02.2012 - 21:02

Ja sa divim, ze s tym google prisiel az teraz

Martin09.02.2012 - 15:32 Trvalý odkaz

tomu sa divim aj ja ale osobne my to je aj celkom jedno na net cez mobil moc nechodim ale pokial bude mat evo upgrade na android 4 tak urcite si chrome stiahnem

Celá diskusia 2 príspevky