Nokia BH-602 (HS-91W)

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Klasické, dlhé Bluetooth slúchadlo, ktoré po 15-minútovom nabíjaní poskytne až 5 hodín hovoru.

Základné parametre:

hmotnosť: 15 gramov,

rozmery modulu: 70 x 16 x 10 mm,

dosah: 10 metrov,

Bluetooh 2.0 + EDR,

Headset profile 1.1, Handsfree profile 1.5,

výdrž: do 11 h hovoru / 300 h pohotovosti.

Balenie obsahuje:

slúchadlo, kovový držiak slúchadla so štipcom

Na tomto slúchadle je atraktívna krátka doba nabíjania a výdrž až 5 hodín hovoru. Výrobca tiež deklaruje digitálne spracovanie signálu, vďaka čomu budete telefonát lepšie počuť aj v hlučnom prostredí.

Zariadenie zapnete a vypnete pomocou malého vypínacieho tlačidla. Na ovládanie hlasitosti slúži trojpolohová páčka - v kľudovom stave ju môžete nakloniť dopredu, dozadu (ovládanie hlasitosti) aj stlačiť (vypnutie mikrofónu počas hovoru). Tieto ovládacie prvky dopĺňa veľké tlačidlo na prednej stene slúchadla.

Kvalita hovoru je prekvapivo dobrá, bolo mi rozumieť aj pri stredne silnom vetre. Dvojitým stlačením hlavného tlačidla som vytočil posledné volané číslo, na túto funkciu som zvyknutý a som rád, že je už bežná v takmer všetkých slúchadlách. Dvojitým stlačením hlavného tlačidla pri prichádzajúcom hovore tento odmietnete. Maximálna hlasitosť hovoru v slúchadle je dostatočne vysoká. Hlasitosť sa prispôsobuje aj aktuálnemu okolitému hluku.

Veľká viacfarebná kontrolka indikuje všetky bežné stavy: zapnutie, vypnutie, zapnutý stav bez pripojenia, zapnutý stav s pripojeným telefónom... Zhasnutie veľkej diódy uskutočníte krátkym súčasným stlačením hlavného a vypínacieho tlačidla.

Nokiu BH-602 nabijete bežnou tenkou nabíjačkou Nokia (AC-3, AC-4, DC-4). S nabíjačkou AC-4 sa nabíja maximálne 45 minút, a potom poskytne až 11 hodín hovoru alebo 300 h pohotovosti.

Slúchadlo naraz funguje len s jedným telefónom.

Pohodlie nosenia je na dobrej úrovni. Ja používam maličké slúchadlo Nokia BH-800, ktorému veľkosťou ani hmotnosťou (zistených 15 gramov) nemôže BH-602 konkurovať. Ale ľahké plasty a príjemné ergonomické tvary dovolia bez problémov nosiť slúchadlo aj hodinu.

Orientačná cena: 2 790 Sk (Agora plus)

Záver

Devízou BH-602 je kvalita hovoru a výdrž. Niekto má lepší pocit, keď je slúchadlo dlhšie, mikrofón je tak bližšie k ústam. Rovnako je dobrá aj výrazná svetelná indikácia rôznych stavov. Ak však hľadáte čo najmenšie a najľahšie slúchadlo, BH-602 nebude vašim favoritom.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 12.11.2007 - 12:31

dusan: no neviem, je dost drahe. ako iste, prednosti ma, ale daju sa pozidit aj lacnejsie srandy :)

Celá diskusia 1 príspevok