Lístok na vlak cez mobil

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila novinku s názvom eMIL: elektronický mobilný internetový lístok. Od 1. februára 2012 si tak môžu cestujúci kúpiť lístok na vlak aj cez mobilný telefón.

Na zakúpenie cestovného lístka po vnútroštátnych cestách stačí pripojenie na internet a platobná karta s možnosťou platenia cez internet. Cez internetovú stránku www.slovakrail.sk po vyhľadaní spojenia a zadaní potrebných údajov uskutoční zákazník platbu.

Vzápätí mu príde SMS-ka s číslom transakcie, ktorú ukáže sprievodcovi vo vlaku alebo uskutoční verifikáciu naskenovaním 2D kódu z elektronického dokladu, ktorý dostane do e-mailovej pošty.

Nie je potrebné tlačiť potvrdenie tak, ako to bolo doteraz pri klasickom nákupe lístka cez počítač. Aj tu táto povinnosť odpadá.

Zakúpiť si lístok cez internet v mobile môžu používatelia najskôr 60 dní a najneskôr tri hodiny pred odchodom vlaku. Pre IC vlaky platí skrátená doba na 15 minút. Lístky sa dajú zakúpiť iba na jednu cestu, na konkrétny vlak a čas pre cestujúceho, ktorého meno je uvedené v objednávke. Spiatočný lístok sa zatiaľ touto cestou kúpiť nedá.

e-MILe-MILe-MIL

Pre zjednodušenie a urýchlenie nákupu lístkov eMIL-om pripravuje ZSSK možnosť dobrovoľnej registrácie cestujúcich. Ak využijete tento sôsob nákupu, získate automaticky zľavu vo výške 5 % z cestovného. Zľava sa nevzťahuje na sumu rezervácií, EC príplatkov a na cestovné v IC vlakoch.

Zdroj: zssk.sk

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 01.02.2012 - 20:04

Tu je priamy link na vyhladanie a nákup listka: http://ikvc.slovakrail.sk/internetIKVCWeb/pageFlow/connection/searchConnection.do Ako fajn. Len nechápem prečo ak nestihnem vlak a chcel bych ist na dalsi spoj za rovnakú cenu -ho uz nemôžem použiť. Musím listok u pokladni stornovat, vyplatia mi cash - poplatok. Alebo si rovno doplatim na ďalší vlak. Lebo cez mobil až za 3 hodiny (tej situácii aj tak nezmysel) Take kostrbate ešte. Snáď doladia časom :—)

Lenka Ivančíková01.02.2012 - 20:52 Trvalý odkaz

Tvoj link je na nakup listka cez pc, ked kliknes z mobilu na link v clanku, dostanes sa rovno na objednavanie cez mobil.:)

OM02.02.2012 - 08:31 Trvalý odkaz

Pri Opere v Symbiane neponukne priamo mobilnu verziu, preto je nutne pouzit priamu linku: http://ikvc.slovakrail.sk/mobilIKVC/
Je to uplne jednoduche na zapamatanie :-) Naco priradit nieco tak krkolomne ako: m.slovakrail.sk ....

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.02.2012 - 12:19 Trvalý odkaz

jasne ja tam dal priamy link na desktop verziu. Len som chcel priamy na mobilnu. Vďaka OM!

Celá diskusia 4 príspevky