Ericsson a ZTE prerušili súdne spory

Ericsson a ZTE prerušili všetky súdne spory, podpísali zmluvu na licenčné poplatky a niekoľko patentov Ericssonu.

Celosvetovo medializované patentové vojny medzi výrobcami mobilných telefónov zatienili spor, ktorý mal Ericsson a ZTE. V apríli 2011 podala spoločnosť Ericsson podnet na súdne konanie v Nemecku, Veľkej Británii a Taliansku proti spoločnosti ZTE za zneužívanie viacerých patentov Ericssonu týkajúcich sa celulárnej technológie GSM a 3G/UMTS.

Strany teraz podpísali globálnu licenčnú zmluvu a dohodli sa, že prerušia všetky súdne spory. Ericsson má s objemom viac ako 27.000 patentov najrozsiahlejšie portfólio patentov v odvetví. Každá firma, ktorá predáva mobilné zariadenia alebo systémy teda potrebuje od Ericssonu získať licenciu.

"Podpísali sme viac ako 90 patentových zmlúv s rôznymi dodávateľmi na svete. V tejto chvíli môžeme zaradiť ZTE do tejto skupiny," povedal Kasim Alfalahi, vedúci divízie Duševného vlastníctva spoločnosti Ericsson.

ZTE podpísala licenčnú zmluvu zahŕňajúcu poplatky za získané licencie. Zmluva je teraz v súlade s pravidlami férovej, primeranej a nediskriminujúcej (FRAND – Fair, Reasonable and Non-Discriminatory) kompenzácie za prístup k časti patentového portfólia Ericssonu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu