Apple prináša učebnice do iPadu

Na minulotýždňovom Special Event v New Yorku predstavil Apple niekoľko noviniek v oblasti vzdelávania. Nové verzie aplikácií iBooks a iTunes U prinesú pre zariadenia s operačným systémom iOS nové možnosti do škôl a vzdelávacích inštitúcií.

V obchode iBooks si budú môcť používatelia sťahovať nielen elektronické knihy, ale aj digitálne učebnice s interaktívnym obsahom. Učitelia môžu pre svojich žiakov pripravovať nové materiály s obrázky, videami a 3D objektmi jednoducho v aplikácii Apple iBooks Author a priamo ich publikovať v iBooks.

iBooks

Aplikácia je určená pre Mac OS X, má veľkosť 136 MB a lokalizovaná je aj v českom jazyku. Obsahuje niekoľko šablón, vďaka ktorým bude vytvorenie novej knihy jednoduchšie. Vytvárať sa dajú nielen učebnice, ale napríklad aj vlastné kuchárske knihy, obrázkové knižky a iné.

iBooks Author

Aplikácia iTunes U sa vzhľadom podobá na iBooks. Študenti tu nájdu všetko potrebné pre svoje štúdium - knihy, záznamy prednášok, prezentácie i domáce úlohy prichystané vyučujúcimi.

iBooks

Aplikácie iBooks a iTunes U dokážu v niektorých prípadoch úplne nahradiť papierové učebnice a odbremeniť tak žiakov a študentov od nosenia ťažkých aktoviek a batohov. Študijný materiál bude v najbližšom čase dostupný zatiaľ iba v americkom iBook Store. Či a kedy sa táto možnosť vzdelávania dostane aj k nám ťažko povedať.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu