Samsung Star 3 Duos

Nástupca Samsungu Star II Duos má podobný dizajn, výbavu, 3'' QVGA displej, Bluetooth 3.0 i FM rádio s RDS. Navyše dostal Wi-Fi a 3 Mpix fotoaparát vylepšený o autofókus.

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom

OS: vlastný + TouchWiz UI

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 102 x 58 x 12 mm,

hmotnosť: 95 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), QVGA 240 X 320 b., 262 144 farieb, uhlopriečka 3'' (76 mm)

fotoaparát: fotoaparát 3,2 Mpix, autofókus, nahrávanie videí (320 x 240 b., 15 fps)

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 20 MB dostupná + microSD karta (do 16 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: prenos Bluetooth 3.0, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/n),

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack,

ostatné: Java, ChatON, internetový prehlidač Opera Mini, Facebook, Twitter,

batéria: Li-Ion batéria 1 000 mAh

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / február 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, aktívny kryt objektívu, HDMI, GPS, multitaskung, minimalizácia (Java) aplikácií, UMTS a HSPA.

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Samsung nedávno predstavil dve dotykové novinky pre menej náročných používateľov. Okrem modelu Samsung Star 3 ponúka aj verziu s podporou dvoch SIM kariet - nástupcu Samsungu Star II Duos.

Samsung Star 3 Duos má so starším súrodencom podobný dizajn, veľkosť uhlopriečky, rozmery i výbavu. Novinka sa líši vylepšeným fotoaparátom s funkciou automatického zaostrovania a podporou Wi-Fi. Dotykový 3-palcový displej má stále QVGA rozlíšenie 240 x 320 bodov. Pod ním sa namiesto troch mechanických tlačidiel nachádza iba jedno hardvérové, zvyšné dve sú dotykové. Zadná strana telefónu je oproti predchodcovi zaoblená a zhotovená z lesklého plastu.

Na fotografovanie a nahrávanie videí (rýchlosťou pätnásť snímok za sekundu) poslúži 3-megapixelový fotoaparát, opäť bez LED blesku. Pribudla funkcia automatického zaostrovania. Vypínač a blokovacie tlačidlo v jednom nájdeme na pravej strane telefónu, na ľavej sú tlačidlá ovládania hlasitosti. Do hornej steny umiestnil výrobca 3,5 mm jack, do spodnej nabíjací microUSB konektor.

Medzi výbavou nechýba Bluetooth 3.0, Wi-Fi, FM rádio s RDS ani MP3 prehrávač. Pre používateľa je dostupných 20 MB internej pamäte, ktorá sa dá rozšíriť microSD kartami o 16 GB. Na sociálne siete sa používateľ pripojí cez aplikácie Facebook, Twitter alebo ChatON. Nechýba predinštalovaný obľúbený internetový prehliadač Opera Mini.

Samsung Star 3 Duos má byť dostupný na prelome januára a februára 2012 v dvoch farebných verziách - čiernej a bielej. Najskôr sa objaví v Rusku, nasledovať bude Európa, Afrika, Latinská Amerika, Stredný východ a Ázia. Cena nebola zatiaľ zverejnená.

Diskusia k článku:

Juraj 24.01.2012 - 12:01

Upresnenie - na Star II Duos je displej WQVGA 3,2", rozlíšenie 240 x 400 - čiže STAR 3 Duos zhoršenie. Taktiež Wi-Fi mu nepridali - STAR II Duos má tiež. Zlepšenie medzi staršou (II) a novšou (3) verziou je Bluetooth 3.0 a autofokus, ale vnútorná pamäť je slabšia (STAR II Duos 30 MB). Inde v špecifikáciách uvádzajú podporu microSD až do 32 GB - ale nemám ako overiť.

Celá diskusia 1 príspevok