Samsung Galaxy S a Galaxy Tab Android 4.0 nedostanú

Po uvoľnení zdrojového kódu najnovšej verzie operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich sa onedlho objavili prvé informácie výrobcov o plánovaných aktualizáciách pre mobilné zariadenia. Firma Samsung koncom decembra 2011 zverejnila zoznam s prístrojmi, ktoré nový softvér dostanú, ale sklamala majiteľov staršej vlajkovej lode Samsung Galaxy S a prvého tabletu Galaxy Tab, ktoré sa v zozname neobjavili. Spoločnosť sa vyjadrila, že pre tieto zariadenia update neplánujú.

Prečítajte si: Samsung: zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 4.0 (21. 12. 2011)

Po vlne nevôle a nespokojných reakciách ohlásili, že zvážia svoje rozhodnutie, prípadne pripravia "Value Pack" ktorý by priniesol niekoľko nových funkcií a vylepšení. V utorok 3. januára 2012 sa pre server The Next Web vyjadril hovorca spoločnosti Samsung, že Galaxy S ani Galaxy Tab kvôli hardvérovej špecifikácii naozaj žiadnu aktualizáciu nedostanú a posledná oficiálna verzia ostane pre tieto zariadenia Android 2.3 Gingerbread.

Kto chce mať vo svojom Galaxy S alebo Galaxy Tab najnovší Android, musí ísť neoficiálnou cestou, napr. cez komunitu xda-developers.com. Alebo si kúpiť novší model, čo môže byť aj jedna z príčin, prečo Samsung ICS nebude na staršie prístroje ponúkať.

Zdroj: thenextweb.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu