Samsung v roku 2011 dosiahol rekordný predaj telefónov

Aj keď sa rok 2011 ešte neskončil, vo firme Samsung sa už bilancuje. Tohtoročné čísla predaja mobilných telefónov vyvolávajú na tvárach vedenia spokojný úsmev. Spoločnosť v tomto roku predala spolu viac než 300 miliónov kusov zariadení, čo je v porovnaní s rokom 2010 lepšie číslo zatiaľ o dvadsať miliónov a zároveň najlepší výsledok v histórii spoločnosti.

Samsung logo

Samsung tak začína Nokii "šliapať na päty". Tá stále ostáva najväčším predajcom telefónov na svete, ale Samsung sa drží hneď za ňou. No už vo svojej štvrťročnej správe o hospodárskych výsledkoch za tretí kvartál 2011 spoločnosť uviedla, že zaznamenala medziročný nárast predaja telefónov o 20 % a na trh dodala 27,8 miliónov smartfónov, čím predbehla Apple i Nokiu a stala sa popredným výrobcom smartfónov na svete.

K výborným výsledkom pomohol aj nadupaný smartfón Samsung Galaxy S II, ktorého sa za päť mesiacov od uvedenia na trh predalo 10 miliónov kusov.

Prečítajte si: Predaných 10 miliónov smartfónov Samsung Galaxy S II (26. 9. 2011)

Prezident a riaditeľ spoločnosti JK Shin je presvedčený, že rok 2012 bude ešte úspešnejší. Sila, akou Samsung napreduje tomu určite nasvädčuje a nenechá konkurenciu ľahostajnou.

Zdroj: reuters.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu