O2: 3G sieť vo väčšine miest nad 5 tisíc už v budúcom roku

Spoločnosť Telefónica Slovakia plánuje v budúcom roku ďalšie výrazné rozšírenie pokrytia svojej 3G siete. Cieľom je pokrývať vlastnou 3G sieťou do jesene 2012 už 50 % populácie. Plánované pokrytie sa bude týkať všetkých okresných miest a väčšiny miest nad 5 tisíc obyvateľov.

Aktuálne O2 svojou 3G sieťou pokrýva tretinu populácie Slovenska. Väčšina z plánovaných lokalít bude v pokrytí 3G už počas letných mesiacov. Dátové balíčky s využitím 3G siete od O2 teda budú v roku 2012 k dispozícii už pre polovicu populácie Slovenska. Budovanie širokopásmovej mobilnej siete je dlhodobou stratégiou spoločnosti, pričom O2 chce v nej pokračovať aj po dosiahnutí 50 % pokrytia.

Od júla tohto roka O2 poskytuje zákazníkom fakturovaných aj predplatených služieb mobilný internet určený aj pre 3G sieť v podobe troch dátových balíčkov: Internet do mobilu (500 MB), Internet do mobilu Extra (1 GB) a Internet do notebooku (2 GB). Maximálna rýchlosť pre sťahovanie dát je u najmenšieho balíčka 512 kbps a pri dvoch väčších 1 024 kbps. Po prečerpaní predplatených dát sa maximálna prenosová rýchlosť zníži na 16 kbps.

Prečítajte si: O2: nové internetové balíčky potvrdené (19. 7. 2011)

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu