Huawei Honor dostal aktualizáciu na Android 4.0

Majitelia smartfónu Huawei Honor, ktorý bol predstavený koncom septembra tohto roka, dostali oficiálnu možnosť aktualizovať svoje zariadenia na najnovšiu platformu operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Na stránke výrobcu je aktualizácia pomenovaná ako DEMO a v prípade nespokojnosti môžu majitelia zvoliť downgrade naspäť na verziu Android 2.3.5 Gingerbread.

Základné info: Huawei Honor (Huawei U8860)

Update má jeden dôležitý nedostatok: je dostupný iba v čínskej lokalizácii. No pokiaľ ste v tomto jazyku zdatní alebo vám nechýba odvaha vyskúšať niečo nové a ste majiteľom tohto smartfónu, môžete nový systém vyskúšať.

Huawei Honor je dotykový smartfón s 1,4 GHz procesorom, 4-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 480 x 854 bodov. Vo výbave nechýba 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, podpora HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, FM rádiom a 3,5 mm jackom. Na Slovensku sa zatiaľ nepredáva.

Po Samsungu Galaxy Nexus, ktorý mal ako prvý smartfón na svete najnovšiu verziu už pri jeho uvedení, je Huawei Honor druhý, ktorý sa môže pýšiť oficiálnou verziou Android 4.0. Čínsky Huawei možno svojou rýchlosťou prekvapil ostatných výrobcov, ktorí ešte len pracujú na vývoji verzie pre svoje telefóny. Zdrojový kód pre Android 4.0 bol uvoľnený 15. novembra 2011 a je otázkou času, kedy sa začne portácia na mobilné zariadenia aj iných značiek smartfónov.

Zdroj: huaweidevice.com

Diskusia k článku:

shineonyou 30.07.2012 - 10:18

Zakupil som Huawei Honor. Hnedsom nainstaloval z mojandroid.sk ICS. Musim vsak skonstatovat, ze vykazoval niekolko much: 1. dotykovy display reagoval pomaly 2. dotykovy display reagoval az po niekolkych dotykoch Niekolko krat som to preinstaloval, no vysledok bol stale rovnaky. Oproti 2.3.6. to bolo velke sklamanie. Po hladani na nete som na domovskej stranke Huawei nasiel android 2.3.6., zial len verziu, ktora neobsahuje slovencinu a nainstaloval som ju spat do mobilu. Ak mi niekto viete povedat, cim to je, ze ICS u mna takto zle funguje, napiste co sa s tym da robit. Dakujem. PS: 2.3.6. slape bez problemov (az na jeden moment, ked mi prestal zaostrovat fotak, co ho ale preslo... PS2: Ak viete, kde sa da staihnut 2.3.6. so slovencinou, dajte echo

Celá diskusia 1 príspevok