Súčasťou Windows 8 bude Windows Store

V pripravovanom operačnom systéme Windows 8, ktorý má byť prístupný aj pre tablety, bude obchod s aplikáciami Windows Store.

Antoine LeBlond, viceprezident spoločnosti Windows Web služieb, 6. decembra 2011 v San Franciscu predstavil ďalšie detaily predbežnej podoby Windows Store z pohľadu možností pre vývojárov.

Prečítajte si: Samsung vyrobil tablet s Windows 8 (15. 9. 2011)

Windows Store

Obchod bude k dispozícii po uvoľnení Windows 8 Beta. Po jeho sprístupnení bude Windows Store dostupný na 321 trhoch po celom svete vo všetkých jazykoch, v ktorých je Windows dostupný dnes a bude prispôsobený pre zákazníkov jednotlivých krajín. Vývojári budú môcť ponúkať aj skúšobné, časovo obmedzené verzie.

Windows Store

Windows Store má byť rýchly, plynulý, obsahujúci aplikáciu full-screen Metro style postavenej s využitím HTML5 a Java Scriptu. Aplikácie budú klasicky rozdelené do kategórií - odporúčané, najobľúbenejšie, najnovšie i podľa zamerania. Samozrejmosťou bude vyhľadávanie pomocou Bing a Internet Exploreru 10.

Windows Store

Podľa údajov firmy Microsoft je vo svete 1,25 miliardy používateľov OS Windows a bolo predaných 500 miliónov licencií Windows 7. Jeho používatelia budú mocť aktualizovať svoj operačný systém na nový Windows 8 okamžite po sprístupnení oficiálnej verzi. Spoločnosť preto vidí veľký zákaznícky potenciál a nabáda vývojárov k príprave aplikácií čo najskôr, aby mohli byť umiestnené vo Windows Store už pri jeho spustení.

Zdroj: blogs.msdn.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu