Príslušenstvo: HDTV Adapter pre Samsungy s TV-OUT v microUSB konektore (MHL)

Smartfóny od Samsungu majú rôznorodé voliteľné príslušenstvo. Dve z nich sme vám už v poslednej dobe predstavili. V dnešnom článku sa chceme venovať prepojeniu telefónu s televízorom alebo externým monitorom.

Na to slúži HDTV Adapter, ktorý je pravdepodobne kompatibilný aj s ďalšími zariadeniami firmy Samsung. V redakcii sme adaptér vyskúšali nielen na Galaxy S II, ale aj na Glaxy Note. Tu sú naše postrehy.

Pozn. red.: Adaptér sme skúšali aj k HTC Sensation XL, ktorý toto príslušenstvo ani nerozpoznal.

samsung redukcia

samsung redukcia

Nevýhodou môže byť fungovanie adaptéru iba s nabíjačkou, no zároveň sa tým nabíja aj pripojený telefón. Do televízora alebo monitora odosiela cez HDMI kábel také rozlíšenie, aké má displej telefónu. Z Galaxy Note išiel nádherný obraz 1280 x 800 bodov. To však vždy platí len v polohe na ležato.

samsung redukcia

samsung redukcia

Po pripojení slúchadiel do Galaxy Note sa zvuk prenášal aj do slúchadiel, aj cez HDMI. Po ich odpojení zvuk pokračoval len do HDMI (teda napríklad televízora). Aj Galaxy S II aj Galaxy Note prenášali komplet replikáciu obrazovky, nie len obraz z galérie a videí.

Na porovnávacích detailných fotografiách je vidno horšie rozlíšenie obrazu Galaxy S II oproti Galaxy Note.

samsung redukcia

samsung redukcia

HDTV Adapter má dĺžku 10 cm s hrúbkou kábla 5 mm a hmotnosťou 14 gramov. Kúpite ho aj v slovenských obchodoch za cenu približne 20 eur.

samsung redukcia

samsung redukcia

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu