Samsung Galaxy Y a Galaxy Y Pro na Slovensku

Pred Vianocami sa začali v slovenských obchodoch predávať aj dve novinky spoločnosti Samsung - Galaxy Y a Galaxy Y Pro. Obidva modely zaradil do svojej akciovej ponuky aj mobilný operátor Telekom.

Samsung Galaxy Y je smartfón s veľmi príjemnou cenou, operačným systémom Android vo verzii 2.3 Gingerbread s nadstavbou TouchWiz a procesorom taktovaným na 832 MHz. Nechýbajú známe aplikácie Samsung Hub. Dotykový 3-palcový displej dostal rozlíšenie 240 x 320 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži základný 2-megapixelový fotoaparát bez automatického zaostrovania a LED diódy. Jemne zdrsnený povrch zadného krytu pomôže predísť náhodnému vyšmyknutiu z ruky.

Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPDA, nechýba Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0, audiokonektor ani FM rádio s RDS. Malá kapacita vnútornej pamäte sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet o ďalších až 32 GB.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy Y (Samsung S5360)

Orientačná cena: 123 € (Epicentrum.sk)

Samsung Galaxy Y Pro je smartfón určený hlavne mladým používateľom, ktorí trávia veľa času surfovaním po webe a sociálnych sieťach. Nový model má byť cenovo prístupnou alternatívou drahším a výkonejším smartfónom. Plnohodnotná hardvérová QWERTZ klávesnica predurčuje zariadenia na časté písanie správ či statusov.

Dotykový, na šírku osadený displej s uhlopriečkou 2,6'' dostal rozlíšenie 320 x 240 bodov. Procesor taktovaný na 832 MHz dopĺňa operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread spolu s nadstavbou TouchWiz. Fotografie zhotovíte 3-megapixelovým fotoaparátom bez automatického zaostrovania, chýba aj prisvetľovacia dióda. Videá dokáže zaznamenať rýchlosťou 24 snímok za sekundu, pre uskutočnenie videohovorov chýba predná kamera.

Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPDA, technológia HSUPA pre rýchlejšie odosielanie dát nebola medzi parametrami zverejnená. Nechýba Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0 ani FM rádio s RDS.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy Y Pro

Orientačná cena: 145 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu