Lenovo má nové tablety v troch veľkostiach

Aj firma Lenovo bude mať svoj "tabletofón". Novinka s názvom LePad S2005 patrí do rovnakej kategórie ako Samsung Galaxy Note. Ten si našiel medzi zákazníkmi svojich zástancov i odporcov. Nie každý dokáže využiť telefón takýchto "divokých" rozmerov. Hrúbka nového modelu je 10 mm a hmotnosť 198 gramov.

Model od Lenova má päťpalcový LTPS displej s WVGA rozlíšením 480 x 800 bodov, dvojjadrový 1,2 GHz procesor Qualcomm a 1 GB pamäte RAM. Operačný systém Android bude vo verzii 2.3.5 Gingerbread. Na fotografovanie poslúži 5-magapixelový fotoaparát so zázanom videí vo Full HD rozlíšení, videohovory uskutočníte prednou VGA kamerou.

LePad S2005 podporuje rýchlu dátovú sieť HSPA, na tele sa nachádza microHDMI i microUSB konektor. Vnútorná kapacita pamäte zariadenia nebola zverejnená, no nechýba možnosť jej rozšírenia pomocou microSD kariet. Akumulátor má kapacitu 1 680 mAh, ktorá je typická skôr pre štvorpalcové zariadenia.

Spolu s päťpalcovým modelom predstavila spoločnosť aj ďalšie dva tablety. Novinky s 10,1- a 7-palcovou uhlopriečkou Lenovo LePad S2007 a LePad S2010 majú takmer rovnaké parametre, líšia sa veľkosťou uhlopriečky, kapacitou batérie a budú podporovať WCDMA sieť.IPS displej má rozlíšenie 1 280 x 800 bodov. Dvojjadrový procesor taktovaný na 1,5 GHz dopĺňa 1 GB pamäte RAM a operačný systém Android vo verzii 3.2 Honeycomb.

Vpredu sa nachádza web kamera s VGA rozlíšením, vzadu osemmegapixelový snímač s LED bleskom na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí. Batéria s kapacitou 3 780 mAh pri LePad 2007 vystačí na osem hodín prevádzky, LePad 2010 dostane vyššiu kapacitu batérie - 7 560 mAh, mal by dosahovať výdrž až jedenásť hodín.

Podľa zverejnených informácií nebudú tablety LePad 2007 a LePad 2010 podporovať hovory ani SMS správy. Novinky sa majú začať predávať v priebehu najbližších dní, najskôr iba v Číne. Ich ceny neboli zverejnené.

Zdroj: chinese.engadget.com, chinese.engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu