25 mobilov za opaskom

Asi nikdy neboli telefóny tak populárne, ako posledný týždeň. Veď môcť s mobilom telefonovať, mailovať, počúvať hudbu a fotiť západ slnka nad Polusom je fakt nudný štandard. No také odpočúvanie na najvyššej úrovni je slovenskou exkluzivitou.

Začneme najväčším operátorom. Hm, hm, hm...ako tak pozerám na novinky, tak ten je ticho. Ak hovoríme o tichu pred búrkou, vôbec to nevadí, ale ak tou búrkou budú nakoniec iba prehánky, tak by sa mal orindž prebudiť. Nepriateľ totiž nespí....

A už len z toho jediného dôvodu, že práve on je tým operátorom, od ktorého najviac utekajú zákazníci do trinásťcentovej krajiny ou-túland. Teda, aspoň takto to hlási vo svoje správe samotný kyslík. Zo susedných košiarov získal už vyše 360-tisíc ovečiek, zato bača Johny McGuigan si neustrážil iba 9548 neposlušných oviec. Tým zrejme vadil po-ma-lý internet, alebo výpadky signálu počas paše.

Ale dočkali sa aspoň verné ovečky. Ak doteraz utrácali trochu viac, tak odteraz môžu až polroka posielať vo vlastnej sieti MMS-ky zadarmo. Hm a v takej MMS-ke sa dá poslať aj polyfónia Jede, jede mašinka.

Že je modrý operátor úzko spojený s tým supermarketovým už vieme. Takže sa dalo očakávať, že ponuka služieb bude nenápadne podobná ponuke materského operátora. To sa aj stalo a z nového paušálu tri100 teda zrejme nebudete paf. Pridanou hodnotou môže byť 100 bodov mesačne na vašu modrú klubovú kartičku a tiež stovka minút na hovory s ostatnými teskomobajlujúcimi občanmi. Tých je už 47 tisíc, čiže jedno väčšie okresné mesto. Alebo dve Dunajské Stredy. Ért?

Telekom tiež zjavne nemá potrebu konať, takže v takmer uplynulom týždni iba pridal do ponuky dva telefóny a ďalšie tri zlacnil. Ale ako vieme, niektoré zľavy pripomínajú výpredaj s prečiarknutou cenovkou a okatou tabuľkou -50 %, pričom si iba obchodník zníži svoju maržu na aktuálnych 110 %.

Tak a teraz spozornite. Máte tu test jedného z najdrahších fónov na trhu. Že nedokáže o nič viac, než jeho o pár stoviek lacnejší kolegovia mu určite odpustíte z jednoduchého dôvodu. Volá sa ajfón a tento pojem je už dlhoročným fetišom všetkých, ktorí ho chcú a pritom ani nevedia prečo. Zato až 25 kusov duálnej Nokie 101 si môžete kúpiť v cene jediného ajfónu a okrem toho, že neskutočne ušetríte, získate aj rádio a baterku. A jablko si nahryznete aj doma.

Kto si nevybral ani z jedného konca ponuky, môže skúsiť zlatý stred. Ono tie stredné cesty občas nebývajú zlé. Smartfóny do 250 ojro dokážu potešiť a pritom stoja iba štvrtinu dôchodku. Bežného Gréka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu