Windows Phone: inteligentné vyhľadávanie kontaktov

Aplikáciám pre operačný systém Windows Phone sa na našej stránke venujeme málo. Je to spôsobené najmä nízkou rozšírenosťou systému. Po nástupe mobilných telefónov Nokia s operačným systémom od Microsoftu, vzrástol aj počet používateľov, preto sa budeme v budúcnosti viac venovať aj aplikáciám na OS Windows Phone.

Vyhľadávanie kontaktov pomocou tzv. inteligentného vyhľadávania mnohým používateľom operačného systému Windows Phone chýba. V obchode s aplikáciami Marketplace sa nachádza softvér .phone dialer, ktorý po doinštalovaní tento nedostatok v systéme rieši.

Aplikácia prináša vyhľadávanie pomocou alfanumerickej alebo softvérovej QWERTZ klávesnice. Inteligentné vyhľadávanie funguje spoločne s aplikáciou Ľudia i priamo cez .phone dialer. Po nainštalovaní do telefónu nájdeme prístup do aplikácie v menu. Cez ikonku vyhľadávania sa pri postupnom zadávaní písmen hľadaného mena zobrazujú nájdené alternatívy z uložených kontaktov v telefóne.

phone dialerphone dialer

Funkčnosť sme vyskúšali na telefóne Samsung Omnia 7 a vyhľadávanie je rýchle. Samotná aplikácia má veľkosť 1 MB, je lokalizovaná do ruského a anglického jazyka a vyžaduje operačný systém Windows Phone v najnovšej verzii 7.5 Mango.

Link na stiahnutie: windowsphone.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu