Samsung Serenata

Tlačová správa o high-ende Elegantný netradičný hudobný mobil vyrobený v spolupráci s Bang&Olufsen.

Technické údaje:

dizajnér: David Lewis

frekvencie: GSM 900, 1800, 1900 a HSDPA 2100

rozmery: 63 x 109,5 x 19,7 mm

hmotnosť: 136 g

kapacita batérie: 1000 mAh

výdrž počas hovoru: až 3 h

výdrž v pohotovostnom režime: až 280 h

displej: TFT, 240 x 240 b., 262 144 Farieb, uhlopriečka 57 mm,

Bluetooth: Áno

USB: 2.0

Prehliadač: WAP 2.0

Správy: SMS, MMS, E-Mail (POP3, IMAP4, SMTP, SSL, TLS, OTA E-Mail konfigurácia nastavení)

pamäť: 4 GB + 25 MB (1000 skladieb vo formáte MP3)

adresár: 1000 kontaktov

reproduktor telefónu: Áno

funkcia PureMusic: Áno (režim „V lietadle“)

offline prehrávanie:

- až 5 h (reproduktor)

- až 13 h (slúchadlá)

audio formát: MP3, AMR (záznam hlasu), AAC, WMA, bezstratové WMA 9.1

DRM: OMA DRM, Windows Media DRM

Zvýraznenie basov: SRS TruBass

Príslušenstvo: Cestovný adaptér, adaptér do konektora zapaľovača v automobile, držiak do auta, káblové stereo slúchadlá

PC aplikácie: PC studio (OS: W2k, XP), BeoPlayer (OS: XP a Vista)

Spoločnosti Samsung a Bang & Olufsen predstavujú nový mobilný telefón Serenata, ktorý kombinuje výnimočnú kvalitu zvuku so všetkými vymoženosťami mobilného telefónu a dokonale padne do dlane.

Serenata je hudobný mobilný telefón zameraný na vysokú kvalitu zvuku a zároveň prináša zákazníkom sofistikovanejší životný štýl. Poslaním zariadenia Serenata je poskytnúť absolútne najlepšiu mobilnú hudobnú zábavu. Spoločnosť Bang & Olufsen so svojimi bohatými skúsenosťami v oblasti vývoja, skvelého užívateľského rozhrania, možností zvuku a dizajnérskych schopností spolu so spoločnosťou Samsung, ktorá je lídrom v oblasti technológie, konštrukcie a kvality mobilných telefónov, prinášajú zákazníkom nové možnosti, ktoré vznikajú kombináciou unikátneho zvuku a skvelých mobilných zážitkov.

„Od našej prvej spolupráce so spoločnosťou Bang & Olufsen sa iba potvrdili naše predpoklady, že obidve spoločnosti zdieľajú vášeň pre inovácie a technológie zamerané na spokojnosť zákazníkov. Serenata je stelesnením ďalšieho spôsobu, ktorým môže byť mobilný telefón vnímaný. Som hrdý na to, že našim zákazníkom ponúkame skutočné inovácie hudobného prehrávača a mobilného telefónu od doby spred dvoch rokov, kedy sme uviedli mobilný telefón Serene,“ povedal Geesung Choi, prezident Telecommunications Network Business spoločnosti Samsung Electronics.

"Od telefónu Serenata očakávame veľmi veľa, pretože je to výsledok spoločnej vízie neustáleho posúvania hraníc a snahy prinášať našim zákazníkom unikátne a vzrušujúce produkty," povedal Torben Ballegaard Sřrensen, výkonný riaditeľ spoločnosti Bang & Olufsen.

Úžasný akustický výkon

Telefón Serenata predstavuje inovatívny prístup k hudobnému prehrávaču. Ohromná technológia a dizajn týchto dvoch spoločností posúva zážitok fanúšikov digitálnej hudby na celkom novú úroveň.

Telefón poskytuje vďaka zabudovaným hi-fi reproduktorom a špičkovému basovému systému vysokú kvalitu zvuku bez akéhokoľvek skreslenia. Vďaka tej najpokrokovejšej technológii si používatelia tohto mobilného telefónu môžu vychutnať rôzne druhy hudobných štýlov od popu a rocku až po džez a klasiku, rovnako ako na ich domácom hi-fi systéme. Cez integrovaný systém reproduktorov alebo cez dodávané stereo slúchadlá EarSet 3 si môžete kedykoľvek a kdekoľvek vypočuť napríklad operu v takej hudobnej kvalite, ako keby ste boli jej priamym účastníkom.

Kombináciou veľmi výkonných reproduktorov s dômyselnými akustickými princípmi a patentovaným zosilňovačom ICE od spoločnosti Bang & Olufsen sa dosiahol najlepší akustický výkon na svete. Zámerom bolo poskytnúť nekompromisný a maximálne autentický hudobný výkon s dôrazom na prehrávanie "nekomprimovanej" hudby. Okrem bezstratových formátov dokáže Serenata prehrať aj rôzne iné formáty vrátane MP3, WMA a AAC.

Serenata ako pravý hudobný telefón prináša špeciálne zvonenia pre užívateľov, ktorí chcú mať unikátne a sofistikované zvonenia dizajnované spoločnosťou Bang & Olufsen. Vďaka trianglu, zvonkohre, rôznym typom skla a rôznorodým druhom dreva poskytuje telefón nádherný zvuk, ktorý sa hodí pre akúkoľvek situáciu.

Sofistikovaný dizajn inšpirovaný prírodou

Serenata je vreckový hudobný telefón s organickým oblým dizajnom. „Veľmi často sa prechádzam popri mori, pri ktorom žijem a tvary krásne zaoblených kameňov, ktoré obmýva voda na pobreží, ma vždy fascinovali. Tieto kamene boli pohybom vo vode počas niekoľkých miliónov rokov starostlivo vytvarované a zaoblené a je neskutočne úžasné držať ich v ruke. Toto je presne to, čo som hľadal." vysvetľuje David Lewis, dizajnér spoločnosti Bang & Olufsen.

Serenata je praktický a špičkový hudobný telefón, či už je postavený na integrovanej nožičke alebo je dokonale uložený vo vašej dlani.

Kontrast medzi chladivým hliníkom a teplým, na dotyk jemným, lakom zanecháva dojem elegancie, štíhlosti a úžasného majstrovstva.

Intuitívne užívateľské rozhranie

Unikátna kvalita zvuku a elegantný dizajn telefónu prináša pohodlné používanie bez akýchkoľvek kompromisov. Navigácia pomocou kolieska (otočného ovládača) s tlačidlom poskytuje užívateľovi veľmi pohodlné ovládanie hudobných funkcií.

„Základnou ideou je jednoduchosť a ovládanie jednou rukou. Telefón obsahuje veľmi málo skutočných tlačidiel. Otočný ovládač je možné použiť na všetky základné operácie pri pohybe v menu zariadenia, ako je napríklad telefonovanie, písanie a práca so zoznamom hudobných súborov. Pre pomocné operácie je koliesko doplnené ovládaním obrazovky, ktoré je založené na dotykovej technológii," vysvetľuje David Lewis, hlavný dizajnér spoločnosti Bang & Olufsen.

Displej mení farby v závislosti od toho, či je zariadenie v režime telefónu (modrá) alebo hudobného prehrávača (červená), a tým po celý čas výborne asistuje používateľovi. Obrovský 2,4-palcový LCD displej, vyvinutý spoločnosťou Samsung tiež umožňuje, aby telefón Sereneta zobrazil obaly albumov v excelentnom rozlíšení a zároveň uľahčuje pohyb po obrazovke. Na telefóne sa nachádzajú aj dotykové ovládacie prvky, ktoré ešte viac zdokonaľujú jeho používanie.

„Okrem farebne bohatého a intuitívneho užívateľského rozhrania sa snažíme pomôcť užívateľom pri prvom používaní telefónu aj 4-minútovým simulujúcim sprievodcom, ktorý je prehrávaný na displeji a popisuje väčšinu najpoužívanejších funkcií," povedal Brian Laursen, Business Manager spoločnosti Bang & Olufsen .

Pre intuitívnejšie používanie, vyvinula spoločnosť Bang & Olufsen jednoduchý softvér BeoPlayer, ktorý dokáže prehrávať a organizovať všetky hudobné súbory na PC a pohodlne ich prenášať do telefónu Serenata. Pomocou softvéru Samsung PC studio môžu používatelia cez Microsoft Outlook synchronizovať kontakty, kalendár a zoznam úloh medzi počítačom a telefónom Serenata.

Poskytovanie unikátnych mobilných zážitkov

Vďaka spoločnosti Samsung, ktorá je lídrom v oblasti technológií mobilných telefónov, reprezentuje Serenata unikátne zladenie hudby a funkcionality mobilného telefónu. Pre poskytnutie rozšírených multimediálnych funkcií implementovala spoločnosť Samsung do telefónu Serenata možnosť pripojenia k internetu pomocou technológie vysokorýchlostného prijímania paketových dát (HSDPA). S pripojením 3.5G si môžu užívatelia vychutnať všetky multimediálne funkcie vrátane hudby a videa, e-mailu, MMS správ a okamžitého nákupu a sťahovania hudobných skladieb. Telefón tiež disponuje pamäťou s kapacitou 4 GB pre uchovávanie vašej digitálnej hudby a dát.

Hi-fi reproduktory poskytujú neuveriteľne kvalitnú reprodukciu zvuku pri počúvaní hudby aj pri telefonovaní. Telefón Serenata tiež poskytuje funkciu mobilných konferenčných hovorov, čo umožňuje telefonovať viacerým používateľom naraz aj vo vzdialenosti niekoľko krokov od mobilného telefónu.

Prehrávanie hudby bez prerušenia pri prichádzajúcich hovoroch alebo správach je teraz možné vďaka funkcii PureMusic. Telefón Serenata kontinuálne prijíma hovory na záznamník alebo správy do schránky a užívateľ si pritom bez prerušenia môže vychutnávať svoju obľúbenú hudbu.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 02.10.2007 - 14:42

Fizzy: No tak zaujimavy mobil, len si to neviem nejakosi predstavit v rukach :D

anonymous02.10.2007 - 15:50 Trvalý odkaz

samo: ak si dobre pamatam tak jeden uzivatel na fore ho ma ;)

anonymous02.10.2007 - 17:03 Trvalý odkaz

Atlis: No to asi skor ten starsi model :)

anonymous02.10.2007 - 18:19 Trvalý odkaz

orso: Celkom slusny ulet... :-D ale pekny

anonymous02.10.2007 - 18:40 Trvalý odkaz

riso: ovladanie je zaujimave. displej je dole, ovladacie koliesko hore. To reaguje velmi presne, aj na otacanie, aj na stlacanie do stran. nazivo je to vacsie nez na obrazkoch. A jedna sa o velmi luxusny nastroj. Hlasna reprodukcia hudby je velmi kvalitna...na to sa pri tvorbe dbalo. Horsie je to s pisanim textov. Je to podobne ako na Nokiach 7280 a 7380 s kolieskom.

Celá diskusia 10 príspevkov