Testovací týždeň

Ak sme doteraz boli v niečom pred našimi českými bratmi v popredí, tak to boli minimálne ceny hovorov. No děda Mráz sa tento predvianočný čas klepol po vrecku a už aj na západe chcú operátori len 3,50 Kč za minútu hovoru a jeden a pol kačky za SMS. Letí gratulácia!

Slovenská madženta tiež preventívne znížila ceny niektorých svojich návnad pre nerozhodné podustvy. Všetky budú za sto centov, čo sa pri low-endoch aj očakáva. Pri strednej triede si operátor vašu dotáciu vykompenzuje cenami paušálov, takže nemajte strach, že by ste mu nebodaj lacnou kúpou ublížili. Čerešničkou na torte má byť bonus pri aktivácii cez web, v tomto prípade sú viac cenení noví zákazníci než tí súčasní.

FunFón dal opäť o sebe vedieť. Ale nevýrazne. Asi tak, ako keď si Dvorský zaspieva v špajzi. Nahradiť dvojnásobný kredit pri dobití tentokrát tromi stovkami správičiek na mesiac nie je až taká šupa. Navyše iba vo vlastnej sieti.

Kto doteraz pre zmenu podceňoval ázijských inžinierov, mal by sa im minimálne v duchu ospravedlniť. Už len kvôli nasledujúcemu odstavcu. Hoci spoločnosti Samsung medziročne poklesol zisk, predaj mobilov sa zvýšil o 20 %. Ešte lepšie je na tom taiwanské HTC, veď nárast predaja o 93 % sa môže podariť snáď len Sedite, keď dá Horalky v Tescu za polovicu.

Trochu odlišne vyzerá porovnanie najvyhľadávanejších telefónov s tými najpredávanejšími. Povedzme si na rovinu, keby sme všetci vlastnili tak obľúbený Samsung Galaxy S II, tak pocit z malého Švajčiarska by bol viac než dokonalý.

Náš nový testovací jazdec Matúš, ktorý je pri troche fantázie vlastne vedúceho menovcom, dostal do rúk Sony Ericsson Xperia Pro. Vlastne, v názve už môžete pokojne slovíčko Ericsson ignorovať. Čo však určite neignorujte, je horúca recenzia nokiáckeho topmodelu N9 od rovnakého autora. Ak vynecháme hardvérové parametre ničím nevybočujúce zo štandardu tejto cenovej skupiny, tak tu máme ešte čistý dizajn a tak trochu spiaci OS. Ale v tomto prípade by mohol byť inšpiráciou slogan všetkých hromadných milovníkov - kto neskúsil hrdzavú, nevie čo je láska.

Aby tých recenzií nebolo na tento týždeň málo, tak k tej tretej si pokojne urobte pukance, mek-čiken a vyleštite chróm na svojom kadilaku po dedovi džonovi. Motorola Droid RAZR je totižto kus Ameriky. Rozmernej a plackovitej. Čo ja? To tvrdí vedúci!

Ak vám zmiznú do rána z auta puklice, je to pochopiteľné. Ak vám zmizne na pol dňa z očí manželka, je to potešujúce. Ale ak zmizne z ponuky výrobcu mobil, ktorý bol oficiálne predstavený, je to zarážajúce. Presne toto sa stalo modelu Nokia Šesťsto. Žeby si fóny z čoraz väčšej ponuky Nokie konkurovali navzájom a toto bol iba vynútený krok na zvýšenie predajnosti napríklad modelu 603? To sa možno nikdy nedozvieme, no na trhu je viditeľný nárast počtu modelov u takmer každého výrobcu, pričom na ďalší model stačí niekedy iba ubrať tri megapixle a 10 gramov hmotnosti. Tuším sa nám vracia predkrízový stav s dvadsiatimi Sony Ericssonmi a päťdesiatimi Nokiami ročne.

A ozaj, aby ste nemali pocit, že vo federatívnom mobilnom súboji ťahajú Slováci za kratší koniec, tak vás možno poteší fakt, že minútová, resp. sekundová tarifikácia po prvej minúte za riekou Moravou zostáva. Tak ešte stále máte chuť nespokojne volať na retenčné kvôli svojmu "nevýhodnému" paušálu?

Chýbajú vám kvalitné predvianočné reklamy? Zaspomínajme si:

Vedúceho denníček

- Dlho som sa nezval, ale tento týždeň bol naozaj pestrý.

- Vyzerá to tak, že máme dvoch nových testerov, Matúša a Daniela. Uvidíme, ako dlho im nadšenie vydrží, no ja som s ich prácou naozaj spokojný. Neostáva mi preto nič iné, len im popriať rozumných diskutujúcich, ktorí zohľadnia ťažšie začiatky každého redaktora.

- Na stole máme množstvo noviniek - táto jeseň sa točí okolo veľkého množstva vlajkových lodí: N9, Note, 4S, XE, RAZR... Ledva to stíhame spracúvať.

- Ja už na chvíľu používam prelomové zariadenie Samsung Galaxy Note. Tešte sa na recenziu aj video.

- V piatok som bol po dlhej dobe v Telekome. Preventívne vymeniť SIM za microSIM, u ružových zvanú Mini SIM. Há! Tudle-nudle vám dáme, nie miniatúrnu SIM kartu do ajfónu! "Vydanie Mini SIM bolo zamietnuté, pretože zákazník používa zdieľanie dát". Každý rok sa v predajni stretávam s problémami spojenými so službou, ktorá je, resp. svojho času bola u ružových naozaj výnimočná. Šialené. Tak som pekne pozdravil a ušetril osem eur. Uvidíme, čo si zase na mňa vymyslia pred Vianocami, keď budem predlžovať paušál. Očakávam komentár v štýle "Ľutujeme, ale bonusový balíček vám dáme len keď si zrušíte zdieľanie dát..."

No dobre, tak ešte jedna spomienková...

A nezabúdajte, na našej fejsbúkovej fan-pejdž nájdete každý deň niečo zaujímavé, čo sa na titulku alebo do článkov nezmestilo.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu