Hospodárske výsledky Sony Ericsson za Q3 2011

Spoločnosť Sony Ericsson zverejnila svoje hospodárske výsledky za tretí kvartál 2011. Prevádzkový zisk pred zdanením bol 31 miliónov eur, čo je lepší výsledok než za druhý kvartál, kedy spoločnosť vykázala prevádzkovú stratu 37 miliónov eur. V kolonke čistý zisk "svieti" číslo nula. V minulom štvrťroku na tom istom mieste bolo záporných 50 miliónov eur.

Prečítajte si: Sony Ericsson vykázal v druhom štvrťroku čistú stratu (18. 7. 2011)

Oproti predchádzajúcemu štvrťroku bol zaznamenaný nárast predaja telefónov. Celkovo Sony Ericsson predal v sledovanom období 9,5 miliónov kusov zariadení, čo je o takmer dva milióny viac než za minulý kvartál. Zariadenia radu Xperia s operačným systémom Android tvorili viac než 80 % z množstva predaných telefónov.

Tržby v uvedenom období boli vo výške 1,586 miliardy eur. V druhom kvartáli roka 2011 to bolo o 393 miliónov eur menej. No v medziročnom porovnaní ide o pokles. Pred rokom mala spoločnosť tržby vo výške 1,603 miliardy eur. Priemerná predajná cena za telefón stúpla zo 156 na 166 eur, čo majú na svedomí úspešné predaje smartfónov. Týmto smerom sa podľa vyjadrení prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Berta Nordberga budú aj uberať investície firmy v roku 2012.

Zdroj: sonyericsson.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu