Prenos mobilných dát sa za jeden rok zdvojnásobil

Objem prenesených mobilných dát neustále rastie. Od druhého štvrťroku 2010 do druhého štvrťroku 2011 sa zdvojnásobil a používatelia stále viac využívajú svoje smartfóny bez obmedzení na to, aby sa pripojili na Internet. Zverejnila to vo svojej tlačovej správe spoločnosť Ericsson.

Druhý štvrťrok roku 2011 zaznamenal 8 % nárast a odzrkadlil fakt, že kvalita smartfónu ovplyvňuje rozhodnutie ľudí o tom, ktoré aplikácie využijú a ako dlho surfujú prostredníctvom mobilného internetu. Spoločnosť Ericsson uviedla, že aktívny používateľ smartfónu vygeneruje viac než 1 MB prenesených dát za deň.

Faktory ako veľkosť obrazovky, vek a cena smartfónu majú väčší vplyv na priemerný prenos dát ako výber operačného systému (iOS, Android, Symbian, atď). Je pozoruhodné, že v Severnej Amerike vygenerujú najmodernejšie smartfóny dvakrát väčší objem prenesených dát ako porovnateľné smartfóny u operátorov hodnotených v rámci Ázie a Európy.

Ericsson ďalej zistil, že medzi aktívnymi používateľmi je kumulatívny objem dát, ktorý sa vygeneruje vďaka sledovaniu videa, výrazne vyšší než pri iných činnostiach. Horných 5 až 10 % používateľov smartfónov je ochotných stráviť až 40 minút denne sledovaním on-line videa, pričom priemerný používateľ strávi sledovaním on-line videa približne iba 30 sekúnd denne.

Tieto zistenia vychádzajú z meraní mobilného širokopásmového prenosu, ktoré realizoval Ericsson v priebehu druhej štvrtiny roku 2011 u štyroch rôznych operátorov vo vyspelých trhových ekonomikách Európy, Ázie a Severnej Ameriky.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu