vzostupy a pády

Padajú listy, teploty, padá dážď, padá vláda, padajú aj ceny. Takto nejak by sa dal definovať uplynulý týždeň plný padaviek. Ale na pádoch je krásne to, že predchádzajú vzostupom. Hoci, v prípade cien to až taká krása nie je.

Tak poporiadku. Od Adama a Evy. Tí tiež museli dýchať kyslík. Ale určite nedostali 100-eurový bonus za prechod do nového raja. Hoci by ich tam čakalo jablko najnovšej generácie. Hovoríme nenápadne o ou-tú, ktoré sediac na ochočenom sobovi ako prvé rozbieha komerčnú vianočnú sezónu. Keďže sa zdvojnásobil bonus, tak sa dá očakávať, že tam bude nejaký ten háčik. Ale ak háčiky máte na háku, tak isto prehliadnete fakt, že v tomto prípade budete musieť utratiť minimálne 13 ojro, a až potom vám po dobu 20-tich mesiacov bude kyslík strhávať po päť. Doterajším eurovým faktúram teda odzvonilo. Ale uznajme, dostať stoeurovú zľavu vyzerá určite lepšie, než keby operátor stŕhal mesačne nejaké percentá zo sumy faktúry.

Pre tých, ktorí uprednostnili Filipa pred Férom, ponúka najnovšie ou-tú aj kúpu mobilu na splátky. Súdruhovia teda zistili, že bez mobilu to síce ide, ale asi ako v auguste na boboch. Z virtuálneho valu si môžete uplatniť maximálne 50 % výšky na úhradu kúpy telefónu. Výhodou zostáva fakt, že v najlacnejšom variante napríklad sumou 10 eur prakticky splácate mobil a za zvyšnú desiatku máte modrý flat a takmer hodinu volaní všade.

Ou-tú má aj superzónu. Takto sebavedome nazvalo svoj vernostný program pre rôzne záujmové skupiny ľudí, kde si určite nájdu lepšiu cenu na jedlo či víkendový pobyt s budúcou bývalou. Pravda je však taká, že tu máme iba ďalší zľavový portál, tentokrát pod záštitou mobilného operátora. Takže pekné, ale určite nijako prevratné gesto.

Ak sme doteraz volali T-Mobile téčkom, tak najnovšie už budeme téčkom označovať novú značku. Po vzore nemecky hovoriacej mutter sa mení na Telekom a ten zahrnie aj značku tíkom. Už po x-tý krát sa budú meniť hromadne logá na predajniach, webe, letákoch, taškách, perách, reklamných predmetoch…. Nuž čo, firemná identita niečo stojí. Ešteže aspoň tá ružová zostala. Pardon, magentová.

Nič to však nemení na fakte, že Telekom štartuje ako druhý v poradí vianočný harašment. Začína opatrne internetom. Tomu vo vybraných mestách zvýši rýchlosť, a ako bonus pridá polrok života bez mesačných poplatkov. Kto však v ružovej sieti nehovorí, musí obetovať necelých sedem eur. Nedočkavci neodolajú, tí ostatní budú vyčkávať na december, kedy sa určite nezlepší nič, iba pribudnú šóry v predajniach.

Ak ste mobilne promiskuitní ako náš Martin a občas svoje GSM partnerky vystriedate, tak si určite prečítajte jeho pocity po malej nevere so Sony Ericssonom Arc. Ten na istý čas nahradil jeho iks-desinu. Ešte prelietavejšia je naša Miška-hryzka, ktorá sa tentokrát v mori androidov prehrýzla k ďalšej potešujúco dobrej Nokii!

Mimochodom, tí najšikovnejší si už určite na našom YouTube kanáli našli video test Nokie 700 z pohľadu vedúceho. A ak okrem ty-trubice sledujete Fony.sk aj na knihe-tvárí, viete, že vedúci hľadá nového parťáka na testovanie telefónov. Ak ste mladí, s množstvom voľného času, najlepšie z Bratislavy, s neveľkými nárokmi na odmenu, hovoríte, čítate a píšete nielen po slovensky, ale aj anglicky a slová sluchátka, varianta či slovné spojenie rada telefónov vám trhá uši, ozvite sa nám. Pripravte sa tiež na množstvá nepekných čitateľských komentárov, ale život je predsa boj, nie? Práca redaktora je poslaním, a to sa cení.

Mimochodom, na facebooku sme v poslednej dobe, od pádu diskusného fóra, trochu aktívnejší a môžete tam aj kadečo vyhrať. Súťaže tam robíme takmer každý týždeň. Popri nich bude od pondelka na Fony.sk aj veľká súťaž o tri...ale to vám predsa neprezradím. V utorok sa zase dozvieme ďalšie detaily vianočnej ponuky téčka, teda Telekomu. Bude to pestrý týždeň.

Nokia už zverejnila výsledky súťaže o nástupcu svojej legendárnej a ľahko rozpoznateľnej melódie Nokia Tune. Víťazom sa stal istý taliansky DJ so zjavne zvláštnym hudobným vkusom, ktorý mu však vyniesol 10 000 dolárov. Nuž čo, iba 1394 hlasov rozhodlo, že v sto miliónoch zariadení od Nokie budeme odteraz počúvať súhrn zvukov v naozaj okrajovom žánri elektronickej hudby. Poteší aspoň fakt, že stará melódia v telefónoch naďalej zostane.

O tom, že nič nie je dokonalé, sa presviedčajú aj užívatelia služieb BlackBerry. Doteraz spoľahlivo fungujúce biznis služby majú problémy a imidž značky sa tak potáca ako námorník po ôsmom rume. Hovorí sa dokonca o predaji RIM britskému Vodafonu. Ale takých kecov tu už bolo...

Kto čakal, že nový aj-fón SSSS nebude pre výrobcu prelomový, asi zostal po jablčnej tlačovej správe sklamaný. Iba 24 hodín stačilo, aby si štvrtú generáciu s výkonnejšími vnútornosťami predbežne objednalo milión ľudí. Ešte hromadnejšie radosti spôsobuje aktualizácia iOS 5, ktorá prináša dvesto vylepšení. Ale to mal starý iOS dvesto nedostatkov? Vyberte si sami.

No nič, sme v závere. Vonku pekné počko, tak užívajte víkend. O týždeň dovi!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu