Orange: APN internet aj na FunFóne a Prima karte (doplnené)

O výhodách virtuálneho operátora FunFón sa presvedčili už mnohí zákazníci. Nielen volania trom kamošom na celé tri roky zadarmo presvedčili už nemálo zákazníkov, no mali snáď jednu, pre niektorých dosť podstatnú, chybičku. Internetové pripojenie bolo obmedzené iba na APN orangewap. Prístupový bod APN internet, ktorý pre svoje fungovanie potrebujú niektoré aplikácie na smarfónoch, nebol na SIM kartách FunFón ani na predplatených kartách Prima operátora Orange možné aktivovať.

Prečítajte si: FunFón: lacnejšie hovory, pravá sekundová tarifikácia a bezplatné hovory trom kamošom

Dlhoročný čitateľ Pendo nás informoval o zmene, ktorá nastala pri týchto predplatenkách a pre FunFón paušál. Aj na týchto SIM kartách je už funkčný "plnohodnotný" internet, ktorý sa dá nazvať neobmedzený. Tešiť sa tak môžu nielen používatelia virtuálneho operátora FunFón, ale aj predplatených kariet Prima operátora Orange. Spustením služby MusicJet 21. septembra 2011, ktorú FunFónisti môžu využívať za mesačný poplatok 3,90 €, majú k dispozícii na svojich SIM kartách automaticky aj APN internet, ktorý táto nová služba používa. V mesačnom poplatku je zahrnutý aj 1 GB dát. Ten sa dá využiť nielen na streamovanie hudobného obsahu, ale aj na iné dátové prenosy.

V rámci predplatených dát je povolená rýchlosť sťahovania do 3,6 Mbit / s, pri odosielaní je to rýchlosť 384 kbit / s. Po dosiahnutí mesačného limitu pre objem prenosu dát sa základná teoreticky dosiahnuteľná rýchlosť sťahovania a odosielania dát znižuje na 64 kbit / s pre sťahovanie, ako aj odosielanie dát. Dáta navyše tak nie sú spoplatňované. Rýchlosti sú vyššie než pri dátovej službe FunFón Web, kedy je teoretická rýchlosť sťahovania 512 kbit / s, no po prečerpaní dát sa rýchlosť zníži na stále prijateľných 128 kbit / s, čo je raz toľko, než pri službe MusicJet. Ak má zákazník súčasne so službou MusicJet Premium aktivovanú aj službu FunFón Web, uvedenú službu nie je možné za cenníkové sadzby využívať na APN internet. Zníženie rýchlosti po prečerpaní dát na 64 kbit / s sa týka všetkých Orange paušálov, na ktorých je služba MusicJet aktivovaná.

Zároveň môžu zákazníci FunFón paušálu využiť aj službu Jednorazové navýšenie dát o 1 GB za 4 €. Jednorazové navýšenie zvýši objem dát do konca toho zúčtovacieho obdobia, v ktorom bolo jednorazové zvýšenie aktivované.

Doplnené 17. 10. 2011:

Prvá aktivácia služby MusicJet je bezplatná, poplatok 3,90 € sa účtuje až pri každej ďalšej aktivácii.

Za čiateľský tip ďakujeme.

Zdroj: funfon.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu