Android: PhoneCopy - synchronizácia a zálohovanie

Veľa majiteľov smartfónu sa už stretlo po zakúpení nového telefónu s problémom prenosu svojich kontaktov zo starého zariadenia do nového. V takých prípadoch by mohla pomôcť aplikácia českej firmy - PhoneCopy. Je určená na zálohovanie a synchronizáciu kontaktov, kalendára, úloh a poznámok.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať takmer každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

fotkafotkafotka

Vďaka softvéru pre počítače Windows a Mac umožňuje synchronizáciu kontaktov z telefónu s operačným systémom Android aj do stolových počítačov a notebookov. Používateľ tak môže synchronizovať kontakty aj medzi zariadeniami s operačným systémom Android a iOS. Podpora pre OS Windows Phone sa už testuje v beta verzii aplikácie.

Pri prvom použití si stačí vytvoriť cez počítač na PhoneCopy profil a cez synchronizáciu si prehľadne uložiť všetky dáta v "cloudovej" službe. Ku svojej databáze máte prístup odkiaľkoľvek a kdekoľvek sa nachádzate. Stačí vám iba počítač pripojený na internet. Služba sa dá zosynchronizovať aj s údajmi na Google účte. Pri prvej synchronizácii telefónu so službou PhoneCopy sa prenáša väčšie množstvo dát, preto v prípade, že nemáte u svojho operátora dátový balík, použite pripojenie cez Wi-Fi sieť.

PhoneCopy

Link na stiahnutie: market.android.com

Aplikácia PhoneCopy je bezplatne dostupná pre OS Android od verzie 2.2 a vyššej cez Market v mobilnom telefóne alebo jeho webovú verziu. Viac informácií získate na stránke phonecopy.com

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu