Sharp Aquos Phone SH80F: 3D smartfón pre európsky trh

Spoločnosť NTT DoCoMo oznámila vo svojej tlačovej správe spoluprácu s francúzskym mobilným operátorom Orange a prináša na európsky trh smartfón firmy Sharp s 3D dispejom bez nutnosti použitia špeciálnych stereoskopických okuliarov. Konkurovať môže u nás predávaným telefónom LG Optimus 3D a HTC EVO 3D.

Telefón pôvodne predávaný v Japonsku ako Aquos Phone SH-12C bol pre európsky trh upravený a ponesie označenie Sharp Aquos Phone SH80F. Smartfón má, podobne ako model z ktorého vychádza, jednojadrový procesor taktovaný na 1,4 GHz a operačný systém Android vo verzii 2.3. Gingerbread.

Dotykový 3D LCD displej s uhlopriečkou 4,2'' disponuje qHD rozlíšením 540 x 960 bodov. Pod ním sa nachádzajú tri mechanické tlačidlá. Na fotografovanie bude slúžiť 8-megapixelový fotoaparát s možnosťou zhotovovania snímok v 2D aj 3D režime. Videá nahrá vo Full HD rozlíšení pri nastavenom 2D režime, pri použití 3D režimu to bude iba HD rozlíšenie. Predná VGA kamera je určená na videohovory.

Medzi špecifikáciami nebude chýbať podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, HDMI ani 3,5 mm jack. Pre nabíjanie a prepojenie s počítačom poslúži microUSB konektor. Výdrž batérie modelu pre japonský trh udáva výrobca 6 hodín hovoru a 300 hodín v pohotovostnom režime.

Sharp Aquos Phone SH80F sa má začať predávať vo Francúzsku od októbra 2011. Neskôr sa predaj plánuje rozšíriť aj do ďalších krajín Európy a Ázie. Cena nebola zatiaľ uvedená.

Zdroj: nttdocomo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu