iTunes Music Store spustený aj na Slovensku

Spoločnosť Apple spustila 28. septembra 2011 známy hudobný obchod iTunes Music Store. Potešila tak všetkých priaznivcov legálne stiahnutej hudby, ktorí túto službu roky nemohli s kontom registrovaným na Slovensku využívať. Music Store je dostupné z počítačov Mac alebo s OS Windows cez aplikáciu iTunes alebo zo zariadení iPhone, iPod touch alebo iPad, kde je v menu samostatná ikona aplikácie iTunes.

Prečítajte si: Apple spustil Českej republike Online Store (19. 9. 2011)

iTunes

Ponuka hudby ešte nie je kompletná a bude sa ďalej rozširovať. Okrem Slovenska spustil Apple hudobný obchod aj v Českej republike, Bulharsku, Estónsku, Poľsku, Maďarsku, Litve, Lotyšsku, Rumunsku, Slovinsku, na Cypre a Malte. Zákazník si môže u nás zatiaľ kúpiť hudbu a Podcasty. Filmy ani TV relácie sa nedajú kúpiť ani požičať. Pravdepodobne sa časom sprístupní aj táto možnosť.

Pozn. redakcie: podobnú službu začal nedávno u nás ponúkať mobilný operátor Orange. Za mesačný poplatok od 3,9 € môže zákazník počúvať hudbu alebo si ju stiahnuť do svojho počítača či mobilného zariadenia. Služba je dostupná zatiaľ pre počítače s operačným systémom Windows a pre mobilné telefóny s operačným systémom Symbian a Android. Majitelia smartfónov Apple sa dočkajú v októbri 2011.

Prečítajte si: Orange: nová služba MusicJet (21. 9. 2011)

Zdroj: macrumors.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu