Amazon predstavil dve čítačky a tablet

Internetový obchod Amazon predstavil 28. septembra 2011 na tlačovej konferencii v New Yorku tri zaujímavé zariadenia. Dve nové čítačky a svoj prvý tablet. Dostupné budú najskôr iba v USA.

Kindle Touch je dotyková čítačka s rozmermi 172 x 120 x 10 mm a hmotnosťou 213 gramov. Multi-dotykový E Ink displej s uhlopriečkou 6'' a rozlíšením 600 x 800 bodov má vynikajúcu viditeľnosť aj pri čítaní vonku za slnečného počasia. Vnútorná pamäť ponúka 4 GB úložného priestoru, z toho pre používateľov sú vyhradené 3 GB s možnosťou ukladať dáta na server Amazon Cloud.

Na jedno nabitie vydrží s vypnutým Wi-Fi pripojením pri pol hodine čítania každý deň až dva mesiace. Pri zapnutej Wi-Fi sa výdrž zníži na šesť týždňov. Na tele čítačky nájdeme microUSB konektor a 3,5 mm jack, na zadnej strane sú umiestnené reproduktory.

Predávať sa bude verzia s Wi-Fi alebo 3G pripojením. Lacnejšia Wi-Fi verzia so zobrazovaním reklamy bude stáť 99 amerických dolárov, verzia bez reklám vyjde na 139 usd. Kindle Touch s podporou 3G aj Wi-Fi siete sa bude predávať za 149 a 189 amerických dolárov. Lacnejšia bude opäť verzia so zobrazovanými reklamami. Predaj štartuje 21. novembra 2011.

Čítačka Kindle sa v USA bude predávať od 79 usd. Pod 6'' monochromatický E Ink displej, ktorý nie je dotykový, umiestnil výrobca päť tlačidiel ovládania. Rozmery čítačky sú 166 x 114 x 9 mm, hmotnosť 170 gramov. Vnútorná pamäť dostala veľkosť 2 GB, no pre používateľov je vyhradených 1,25 GB. Ďalšie dáta sa opäť dajú ukladať na server Amazon Cloud.

Čítačka nemá na rozdiel od pôvodnej Kindle klávesnicu. Na jedno nabitie vydrží bez zapnutej Wi-Fi pri pol hodine čítania denne až jeden mesiac. So zapnutým Wi-Fi pripojením sa výdrž skráti na tri týždne. Nabíja sa cez microUSB konektor. Dostupná bude od 30. septembra 2011.

Kindle Fire je slabšie vybavený tablet s dotykovým IPS displejom, 7-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 1 024 x 600 bodov s tvrdeným sklom Gorilla Glass. Vo vnútri sa skrýva dvojjadrový procesor a operačný systém Android. Používateľské prostredie je upravené tak, že sa na Android skoro vôbec nepodobá. Rozmery tabletu sú 190 x 120 x 11 mm, hmotnosť 413 gramov. 8 GB vnútorná pamäť podporuje ukladanie súborov na server Amazon Cloud.

Konektivitu zabezpečuje iba Wi-Fi pripojenie a USB port. Nový webový prehliadač Amazon Silk je rýchly a šetrný k dátam podobne ako Opera Mini. Tablet ponúka s vypnutou Wi-Fi až 8 hodín nepretržitého čítania alebo 7,5 hodiny prehrávania videí. Nabíja sa približne štyri hodiny a podporuje nabíjanie aj po pripojení k počítaču. Medzi špecifikáciami sa uvádza aj 3,5 mm jack a stereoreproduktory. Zákazníci budú mať prístup do archívu, kde nájdu 100 tisíc filmov a 17 miliónov skladieb. Začiatok predaja je naplánovaný od 15. novembra tohto roka a cena za tablet je neuveriteľných 199 amerických dolárov.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: amazon.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu