Samsung Galaxy Tab 8.9

Než zverejníme detailný prvý kontakt s touto novinkou, pozrite si naše video, ktoré vám tablet priblíži.

Samsung Galaxy Tab 8.9 je zariadenie príjemnejších rozmerov, než jeho súrodenec z rodiny Galaxy Tab s desaťpalcovou uhlopriečkou. Dotykový displej má opäť rozlíšenie 1 280 x 800 bodov a telo tenké 9 mm. Tablet poháňa 1 GHz procesor s operačným systémom Honeycomb 3.0 a nadstavbou TouchWiz.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy Tab 8.9

Na fotografovanie a nahrávanie HD videí poslúži 3-megapixelový fotoaparát s autoamatickým zaostrovaním a LED bleskom, nielen na videohovory je určená predná 2-megapixelová kamera. Konektivitu zabezpečí podpora Wi-Fi, Bluetooth a niektoré verzie ponúkajú aj slot pre SIM kartu, preto majiteľ takého zariadenia využije aj dáta operátora cez 3G sieť s nadstavbou HSPA+. K počítaču sa tablet dá pripojiť cez dodávaný kábel, no ten slúži iba na prenos dát, tablet cez počítač nenabijete.

Slabinou tabletov od Samsungu je práve obmedzenie v nabíjaní. Nenabijete ich inou, než dodávanou nabíjačkou, čo v redakcii vnímame ako negatívny krok. Rovnako aj umiestnenie reproduktorov v dolnej stene nie je práve šťastné riešenie. Pri položení tabletu šikmo na podložku, napr. pri pozeraní dlhšieho videa je zvuk z reproduktorov kvôli tomu tlmený. Ďalším negatívom môže pre niekoho byť lesklý displej, no výhodou je jeho živé podanie farieb a zvolené rozlíšenie. Plusom je určite aj výdrž tabletu na jedno nabitie.

Dodatok k videu, v ktorom zobrazujeme vyriešenie problému so zobrazovaním e-mailov v Gmaili na šírku displeja. Druhým postrehom je skrývanie lišty v galérii pri listovaní snímok, ktoré som kritizoval v súboji tabletov.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu