LG Optimus EX - ďalší android s dvojjadrovým procesorom

Spoločnosť LG predstavila ďalšiu zo svojich noviniek. Minulý týždeň oznámila mobilnému svetu uvedenie nového smartfónu s dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom a hardvérovou QWERTY klávesnicou LG Optimus Q2, teraz dopĺňa svoje portfólio o ďalšie zariadenie z radu Optimus.

LG Optimus EX (LG SU880) ponúka vysoký výkon a elegantný dizajn. Výkon zabezpečuje dvojjadrový procesor Nvidia Tegra 2 taktovaný na 1,2 GHz. Srdcom smartfónu je najnovší operačný systém Android vo verzii 2.3. Gingerbread. Dotykový IPS LCD displej s uhlopriečkou 4'' má rozlíšenie 480 x 800 bodov.

Rozmery telefónu 118 x 63 x 10 mm spolu s hmotnosťou 127 gramov sú na mobilné zariadenie v tejto triede primeramé. Telefón ponúka kapacitu vnútornej pamäte 8 GB, komu úložný priestor nebude stačiť, môže použiť na jej rozšírenie microSD karty. Na zhotovenie fotografií a nahrávanie HD videí poslúži 5-megapixelový fotoaparát bez prisvetľovacej diódy na zadnej strane, na prednej nájdeme VGA kameru určenú na videohovory. Akumulátor dostal kapacitu 1 500 mAh.

Medzi ďalšími špecifikáciami nechýba podpora HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, DLNA či HDMI konektor. LG Optimus EX má byť podľa výrobcu dostupný za neuvedenú cenu na trhu v Južnej Kórei, rozšírenie predaja do ďalších krajín spoločnosť zatiaľ neoznámila.

Zdroj: lgnewsroom.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu