O2: úspech projektu O2 Guru, aplikáciám kraľujú Google mapy

Od júla 2011 má mobilný operátor O2 v predajniach svojich poradcov pomenovaných O2 Guru, ktorí pomáhajú menej skúseným zákazníkom s nastaveniami rôznych služieb v mobilnom telefóne. Za niekoľko mesiacov ich fungovania operátor zozbieral zopár zaujímavých údajov.

O2 Guru

Z nich vyplýva, že najčastejším problémom, s ktorým sa poradcovia O2 u zákazníkov stretávajú je inštalácia modemu priamo do notebooku. Po ňom nasleduje nastavenie internetu priamo na počítači používateľa, a tiež nastavenie multimediálnych správ MMS na špecifických mobilných telefónoch.

Najobľúbenejšou aplikáciou, ktorú Slováci využívajú vo svojich smartfónoch je Google maps. Hneď po nej nasleduje aplikácia pre sociálnu sieť Facebook. V prvej päťke najobľúbenejších aplikácií sa umiestnili v poradí aj Pokec, Hry a Skype. Najobľúbenejšou z hier u Slovákov sa stala Angry Birds.

O2 na YouTube vytvoril kanál s názvom O2GuruSK s inštruktážnymi videami, ktoré sa tešia veľkej obľube. Svedčí o tom aj počet prehratí krátkych inštruktážnych videí, ktoré so službou súvisia. Celkovo zaznamenali videá s radami O2 Guru takmer 25 tisíc prezretí. Najviac používateľov zaujalo inštruktážne video "Ako nastaviť internet na telefóne" s počtom 5 579 pozretí. Po ňom nasledovali "Ako používať aplikáciu Google maps" (2 064 prezretí) a "Ako používať Facebook na smartfóne" (1 630 prezretí).

Prečítajte si: O2: s nastaveniami služieb a telefónov poradí O2 Guru (21. 7. 2011)

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu