LG Optimus Q2 - android s QWERTY

Kórejský výrobca LG minulý týždeň predstavil nový smartfón z radu Optimus s hardvérovou QWERTY klávesnicou. Nový model s názvom LG Optimus Q2 (LG LU6500) dostal dvojjadrový procesor Nvidia Tegra 2 taktovaný na 1,2 GHz, na ktorom beží operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread s nadstavbou Optimus UI.

Veľký dotykový IPS LCD displej s uhlopriečkou 4'' má rozlíšenie 480 x 800 bodov. Napriek vysúvacej klávesnici sú rozmery 123 x 65 x 12 mm prijateľné a hmotnosťou 147 gramov primeraná. Na prednom paneli sú iba dotykové tlačidlá, hardvérové chýba.

Fotografie zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom s prisvetľovacou diódou a automatickým zaostrovaním, na videohovory poslúži predná VGA kamera. 1 GB pamäte RAM by malo stačiť na bezproblémový chod aplikácií. Vnútorná pamäť zariadenia je podľa údajov výrobcu 8 GB. Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, Bluetooth ani GPS. Kapacita batérie je 1 500 mAh.

LG Optimus Q2 sa má začať predávať v bielej a čiernej verzii od tohto týždňa v Južnej Kórei za cenu 80 000 kórejských wonov, čo je približne 511 € (kurz NBS z 23. 9. 2011: 1 eur = 1 565,79 krw). Dá sa očakávať vydanie aj európskej verzie. Smartfónov s OS Android a hardvérovou QWERTY klávesnicou na trhu nie je veľa. HTC Desire Z či Motorola Milestone sú už staršie a tažšie dostupné modely.

Na Sony Ericsson Xperia Pro i Motorolu Pro+, ktorá nemá výsuvnú, ale klasickú konštrukciu s QWERTY klávesnicou sa stále čaká. Maličký android Sony Ericsson Xperia mini pro nemôže novinke od LG konkurovať ani displejom. Preto sa dá predpokladať, že uvedenie LG Optimus Q2 (ktorý navyše ponúka rýchly a silný procesor) na európsky trh, by bol od spoločnosti LG rozumný krok.

Zdroj: lgnewsroom.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu