na polici či v krabici?

Ak ste si v predzáhradke s muškátmi a porcelánovým trpaslíkom z Poľska našli ráno kráter a v ňom hŕbu plechov s nápisom UARS, upokojte sa. Práve ste privítali na Zemi nefunkčný americký satelit pre výskum vyšších vrstiev atmosféry. Aj takto sa môže začať sobotné upratovanie.

Magenta po nepočujúcich a podnikateľoch rozširuje svoje portfólio aj o paušály pre študentov. Kto neštuduje, ale maká, je v hre tiež. Stačí splniť vek od 15 - 26 rokov a počúvať hip-hop. Mesačný poplatok zmizol, prvých 100 minút bude omladinu stáť 13 centov, potom sa začne rošambo za 6 centov za minútu. Veď motivácia volať viac-viac-bejby musí byť. Čo je však zaražajúco výhodné, je možnosť celý rok využívať 500 MB dát na surfovanie zadarmo. V prípade novej ponuky sa teda môžeme my, poctivo pracujúci a starí, cítiť ukrivdení, keďže nás by takýto balík stál šesť eur a pritom bezstarostná mládež ho využíva zadarmo. Aspoň vidíme reálnu hodnotu dát od operátora v praxi.

Keď už sme pri tých ružových dátach... Zabudnime na web’n’walk, teraz tu máme slovensky znejúci Internet v mobile. Ten zdražil, a aj zlacnel, záleží od uhla pohľadu a od použitia kúzelného slovíčka "viazanosť".

Operátor je tiež len tvor zraniteľný a krehký, ktorý potrebuje pocit istoty. A tú mu môžu dať najmä zákazníci platiaci inkasom. Eliminujú sa tak nežiadúci neplatiči a peniažky budú pravidelne pritekať do bezodných vreciek. Ou-tú sa rozhodlo oceniť zákazníkov, u ktorých má takúto istotu. Odmenou bude inicializačná záloha vo forme dvacky rozpušťaná postupne už po prvej inkasnej platbe. Nie je to stále malá pridaná hodnota pre vernú ovečku?

Pri správe o bezplatných neobmedzených hovoroch pre pánov podnikateľov na jedno vybrané telefónne číslo z okysličenej siete za tri éčka mesačne sme trhli tohtotýždňový rekord v počte diskusných príspevkov. Tak chlapi, podajte si ruky a choďte spolu radšej na pivo. Pokiaľ je teplo.

Gagu, Haberu či Ploštín Punk môžete mať odteraz aj vo svojom mobile. Orindž sa spojil s hudobnými vydavateľstvami a sprístupnil hudobnú knižnicu s databázou 1,5 milióna skladieb. Tá bude dostupná za takmer sedem eur mesačne, vlastníci dátových balíkov ušetria tri éčka a ešte dostanú gigabajt dát ako všimné. Otázne je, kto si za hudobnú službu bude plnohodnotne platiť, keďže operátor ponúka aj bezplatnú verziu. Síce s obmedzeniami a reklamami, ale na tie sme už zvyknutí. Veď oboje nájdeme všade. A ak sa iba potmehúdsky usmievate pri pohľade na krabicu od banánov plnú "napálených" CD, tak túto ponuku zrejme decentne odmietnete. No raz vám tu krabicu SOZA nájde!

Je 22 minút málo či veľa? Záleží, či je to doba čakania v daždi na Magdu z Pokecu, alebo čas do príchodu jej rodičov u nich doma. Do akej kategórie zaradíte rovnako trvajúce VVV (vedúceho vynikajúce video) záleží len na vás. Takže nohy na stôl, tabletku do úst a videosúboj dvoch tabletov sa môže začať!

Chcete vedieť ako to dopadne, keď operátor urobí nechcenú chybu a zákazník sa ju pokúsi využiť? Tímobajl sa rozhodol ponúkať SE Xperia Ray na svojej webovej stránke za ľudomilných 39 eur. Pre jeden z najlacnejších programov môže byť teda samozrejme len za jedno euro. Samozrejme išlo o prešľap, ale za chyby sa platí. A to využil jeden náš fóňak a mobil si objednal. Ako dopadne tento boj Dona Quijota s veternými mlynmi sledujte v našom diskusnom fóre.

Mimochodom, sledujte nás aj na fejsbúku. Oplatí sa. Prečo, to sa dozviete už tento týždeň.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu